ŽUPA MURSKO SREDIŠĆE Više blagoslova domova i kuća, grad odvozi drvca

Na današnjim Svetim misama središćanski župni velečasni Tomislav Antekolović, svojim je župljanima zahvalio na gostoprimstvu koje su iskazali njemu, zvonaru i ministantima, prigodom blagoslova kuća i domova, odnosno obitelji.

Župnik je rekao kako je ove godine blagoslov primilo 526 obitelji, prošle godine 521 obitelj, a pretprošle 517 obitelji.

‘Nije puno, ali raduje podatak kako broj raste’, rekao je župnik, te prenio zamolbu gradonačelnika Dražena Srpaka, kako će grad sutra (ponedjeljak, 8. siječnja 2018.) pokupiti božićna drvca koje mještani trebaju (mogu) ostaviti ispred svojih domova i kuća.

Kamioni će drvce početi odvoziti od 7 sati, nadalje.

Velečasni Tomislav, još je jednom iznio statističke podatke za 2017. godinu, objavljene na Staru godinu, a za one koji onda nisu bili na misi, a mi ih ponavljamo za one koji ih nisu pročitali ili možda zaboravili.

Ponavljamo: U 2017. godini, kršteno (rođeno) 25 djece, a na drugi svijet preselilo (umrlo) 43 župljana. Vjenčan je ukupno 21 par, od kojih je 8 sakramenat slavilo u župnoj crkvi, a 13 u drugim župama.

Prvu pričest primilo je 30 djece u Murskom Središću i 5 u drugim crkvama. Sakramenta Svete potvrde (firme, krizme) primilo je 27 mladih, od čega 20 u farnoj crkvi i 7 u drugim crkvama. Ove, 2018. godine umrle su već 2 osobe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije