OPĆINA OREHOVICA dodijelila jednokratne novčane pomoći umirovljenicima

Dodjela jednokratne novčane pomoći umirovljenicima s područja općine Orehovica povodom predstojećih božićno – novogodišnjih blagdana.

Od 3. studenog 2017. godine objavljen je Javni poziv kojim se pozivaju svi umirovljenici s područja općine Orehovica, koji imaju mirovine manje od 2000 kuna, da se jave Jedinstvenom upravnom odjelu radi ostvarivanja prava na dodjelu jednokratne novčane pomoći povodom nadolazećih božićno- novogodišnjih blagdana.

Uz predočenje osobne iskaznice, potrebno je bilo dostaviti posljednje odreske svih mirovina, iz kojih je vidljivo da iznos mirovine ne prelazi 2000 kuna.

Umirovljenici su dostavljali tražene podatke u razdoblju od 6. sve do 30. studenog 2017. godine. Javilo se ukupno 88 umirovljenika, od kojih je 43 iz Orehovice, 29 iz Podbresta i 16 iz Vularije.

Ukupno 28 umirovljenika, čije su mirovine manje od 1000 kuna, ostvarilo je pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 300 kuna, dok su preostalih 60 umirovljenika stekli pravo na isplatu pomoći u iznosu od 200 kuna.

Ukupan iznos koji je Općina Orehovica izdvojila za umirovljenike povodom nadolazećih blagdana iznosi 20400 kuna. Općina Orehovica će također i osobama slabijeg socijalnog statusa s područja općine dodijeliti jednokratnu pomoć povodom božićnih blagdana u iznosu od 300 kuna.

Evidentirane su 65 osobe s područja Podbresta, Orehovice i Vularije kojima je pomoć potrebna. Sveukupni iznos koji će Općina Orehovica izdvojiti za umirovljenike i potrebite ovog Božića iznosi 39.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije