FOTO Dogodila se Večer bijelih vina u Beški

Lako je u mjesecu studenom reči zastudilo je. Kak opisati zahlađenje mjesec dana poslije? Zaprosincovalo je!??? Niti zvuči dobro niti ‘črno na belo’ izgleda dobro.

Kako god zvučalo ili izgledalo, ali u prosincu se dogodilo. Dogodila! Večer velikih bijelih vina hrvatskih vinskih regija i posebnih iznenađenja.

Domaćini bistroa Beška su u srijedu, baš na dan i večer Sv. Nikole, ugodno iznenadili nove goste i kušače listom koja se kroz večer nizala, ali i osobitom kreacijom šnita žarbo kolača tete Marije.

Večer je krenula međimurskim pjenušcem Shamper, sec iz 2009., nastavila suhim francuskim vinom chardonnay Chablis iz 2016., potom dalmatinskim predstavnikom, suhim vinom pošip Stina iz 2016., suhom istarskom malvazijom Coronica 2015., suhom slavonskom graševinom Krauthaker 2015. te suhim rajnskim rizlingom Ice vinarije Šember 2013., u ulozi predstavnika Bregovite Hrvatske.

Utakmica se igrala na domaćem terenu pa je Međimurje izvelo još jednog igrača – sjajnu suhu Pušipel Extreme kreaciju vinarije Cmrečnjak iz 2015., a završnica se uz šnite žarbo kolača odvijala, trajala i trajala u sljubljivanju s perfektnim Tokaji Aszu ostvarenjem Chateau Dereszla iz 2007., vrhunsko slatko vino, 5 Puttonyosa i samo 10,00% alk.

Chateau Dereszla je danas najnagrađivanija mađarska vinarija. Anketno dizanje ruku za pokušaj proglašenja vina večeri pokazalo je iznimno zadovoljstvo gostiju gotovo svim vinima s panela. Posadu bistroa, voditelja večeri, majstoricu kolača i fotografa dodirnuo je na koncu svih konaca iskren pljesak zahvale.

Već u siječnju, daleke 2018.-te, kad studen duboko zasiječe, stići će poziv na večer Crvenih vina. Do tada – radostan vam Božić te topla, životom ispunjena i zadovoljna cijela nova godina!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije