VINSKE RADIONICE u bistrou Beška svake prve srijede u mjesecu

U bistrou Beška u čakovečkoj ulici pravde poznatijoj po izrazu ‘sudska ulica’, a stvarno na adresi Ruđera Boškovića 23, nedavno se proslavila (pedeset) prva godišnjica djelovanja.

U Bešku se ne navraća slučajno i usput, dolazak u Bešku je izbor, bolje reći odluka. Luka je domaćin koji uz čvrstu obiteljsku potporu kreira sadržaje i ponudu zbog kojih se u Beški osjećamo mirno, prijateljski, gotovo rodbinsko – obiteljski.

Zbog tog se ugođaja vraćamo, zapravo vrlo rado svraćamo na osobitu kavu, čaj, čašu vina, pažljivo biranu i doziranu glazbu, ugodan ambijent, topli osjet starinske kaljeve peći. Ne, Beška nikako nije brzinska i stereotipna industrijska kafić ponuda niti posluga. Beška je prije svega bistro.

Torta od jabuke s džemom od breskve, pita od muškatne tikve, vrhunski namaz od luka ili naprimjer sendvič od svinjetine samo su neki provjereni hand made dragulji Beškine kuhinje s kojima možemo početi dan ili premostiti vrijeme do objeda ili večere, s nekim ili sam sa sobom, posjediti sat – dva u razgovoru ili odmoru.

Beška je čakovečka minijatura eno-gastro kulture, ali i one glazbene, književne, kazališne, građanske. Ta i takva Beška vas zove na novi sadržaj.

Nudi serijal od 5 vinskih večeri – 5 tematskih radionica. Svake prve srijede u mjesecu, počevši od 8. studenog, s početkom u 18 sati održati će se inovativno osmišljena i zanimljivo vođena vinska večer u kojoj ste vi ‘sudački panel’ koji kuša, upoznaje, razlikuje i dobiva nove spoznaje o vinu i vinskim magovima Hrvatske i svijeta.

Naslovi pojedinih večeri su: Vino, Bijela vina, Crvena vina, Rose vina i Pjenušci.

Svake se večeri prezentira i kuša po 6 pažljivo odabranih vina, ističu osnovne razlikovne značajke, daju praktični savjeti i preporuke, a najviše od svega se gušta. Svaku će večer dodatno obogatiti i delicije iz Beškine kuhinje. Svakog sudionika radionica koji rezervira, odnosno uplati 4 vinske večeri, Beška na petu večer zove besplatno.

Vinske večeri, u suradnji s Beškinim timom i studiom Reci Da, postavlja i vodi Ivan Goričanec. 150 kuna je cijena ulaza po večeri, a za rezervacije i kupnju ulaznica brine Luka na broju 099/44 49 220. Sve dodatne informacije o radionicama pronađite i na Facebook događaju.

Najnovije