TJEDNA PROGNOZA Drastična promjena – južina i temperature do 17°C

U ponedjeljak daljnje jačanje južine. Bit će uglavnom suho uz izmjenu oblaka i sunca. Rijetko gdje može naletjeti koja kap kiše. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujni jugozapadni vjetar pa će temperatura poletjeti dosta visoko u odnosu na vikend.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne zbog te izrazite južine i pada tlaka. U ponedjeljak će jutarnja temperatura biti nekoliko stupnjeva u plusu, a najviša dnevna možda uhvati i 14 ili 15 Celzijevih stupnjeva. Navečer će ostati toplo i vjetrovito.

Utorak bi mogao biti najtopliji dan u ovom tjednu. Bit će promjenjivo, vjetrovito i toplo uz izmjenu oblaka i sunca. Moguća je i kratkotrajna kiša ili pljusak, ali u manjoj količini. Ta kiša je vjerojatnija u popodnevnim i večernjim satima.

I dalje će puhati jak jugozapadni vjetar pa ćemo već od jutra imati iznadprosječno toplo vrijeme s temperaturom oko 10°C, a popodne će možda zatopliti i do 17 Celzijevih stupnjeva. Navečer će uz jaču kiša zapuhati sjeverac pa će zahladiti i snježna granica ponovno bi se mogla spustiti i u niže predjele, osobito u noći na srijedu.

U srijedu pretežno oblačno i hladnije. Povremeno se još očekuje i kiša, osobito u prvom dijelu dana. Moguća je i susnježica ili snijeg, pogotovo u brežuljkastim područjima. Puhat će sjeverni vjetrovi, a temperatura se očekuje većinom između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak nešto povoljnije, većinom suho i ugodno. Ujutro se očekuju mraz i mjestimična magla, a danju bi trebalo biti sunčanih razdoblja. Blago će zajužiti uz slab do umjeren jugozapadni vjetar. Temperatura ujutro oko 0°C, a danju između 7 i 10 Celzijevih stupnjeva.

Petak nam vjerojatno donosi i nove oborine. Bit će većinom oblačno, povremeno s kišom. Čini se da će i u petak temperatura zraka biti u plusu cijeli dan pa snijeg nije u najavi. Jutarnja temperatura od 3 do 6, a dnevna do 9 ili 10 Celzijevih stupnjeva.

Povremenih slabijih oborina može biti i i tijekom subote. Teško je točno odrediti vrstu oborine jer ćemo se nalaziti na granici hladnijeg zraka (dovoljno hladnog za snijeg) i toplijeg zraka istočnije i južnije (u kojem pada kiša). Tendencija je da će biti postupno hladnije, ali ništa ekstremno. Za svaki slučaj budimo spremni na susnježicu ili malo mokrog snijega, treba još pratiti prognozu tijekom tjedna.

U nedjelju i ponedjeljak više suhog vremena, ali će biti još malo hladnije pa se opet može očekivati pojava jutarnjeg mraza.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 11.12.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije