FOTO Božićni koncert Limene glazbe Dekanovec

Božićni koncert u nedjelju je u prepunom Domu kulture održala Limena glazba Dekanovec. Glazbena poslastica, za koju su zaslužni u prvom redu članovi Limene glazbe i njihov voditelj profesor Danijel Požgaj, svake godine pokaže 2 stvari – da im je pozornica u dvorani premala te da bi se s orkestrom ovakvog potencijala rado podičila i mnoge sredine daleko veće od njihove.

U jednosatnom koncertu, mnogobrojni posjetitelji su imali prilike čuti skladbe The Impresario (W. A. Mozart), Coral music (A. Willering), Florentiner marsh (J. Fučika), Serenada (F. Schubert), O holy night (A.C, Adam), Tiha noć (F: Gruber), An der schönen blauen Donau (J. Strauss), Unter Donnar und Blitz (J. Strauss).

Kao solistice nastupile su Leonarda Krsnik na sopran saksofonu i Marijana Blagus, izvodeći skladbe Serenada, Holy night i Tiha noć za koje je aranžmane napisao profesor Požgaj. I Leonarda i Marijana nagrađivane su polaznice glazbene škole.

Svoj su debi na koncertu imali i oni najmlađi – članovi pomlatka i polaznici glazbene igraonice, izvevši skladbe Bijeli Božić (Z: Runjić) i Zvončići (J. Pierpoint). Nakon prigodnih riječi predsjednika Limene glazbe Dekanovec Antuna Perasa i načelnika Općine Dekanovec Ivana Hajdarovića, koncert je završio u bečkom duhu, Radetzki maršom.

Nakon koncerta uslijedilo je druženje uz kuhano vino i mali domjenak. Za prekrasno dekoriranu pozornicu u blagdanskom ruhu i ove su godine zaslužne zlatne ruke Ljubice Đurkin, Marije Blagus i Sanje Posedi, uz logističku podršku Josipa Drvoderića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije