JUNACI HRVATSKE SLOBODE Otvorena izložba u sjećanje na Domovinski rat

HVIDR-a Jug Čakovec je u suradnji s udrugom Specijalne jedinice policije Policijske uprave Varaždinske ‘Roda’ iz Varaždina organizirala izložbu pod nazivom ‘Junaci hrvatske slobode’. Izložba je u ponedjeljak 4. prosinca službeno otvorena i trajat će dva tjedna.

Na samom otvaranju izložbe bili su nazočni saborski zastupnici Anđelko Stričak i Darko Horvat, dožupan Međimurske županije Josip Grivec i dogradonačelnik Grada Čakovca Zoran Vidović. U ime udruge Roda nazočili su general Goran Mihalić, koji je ujedno i predsjednik udruge Roda, tajnik udruge Ivo Loborec s tajnicom i članovima udruge, a bili su prisutni i ostali predsjednici i članovi udruga iz Međimurske i Varaždinske županije.

General Mihalić je u svom uvodnom govoru naglasio kako je njihova želja da Domovinski rat ne padne u zaborav i da mladi naraštaji, a posebno mladi školskog uzrasta saznaju pravu istinu o Domovinskom ratu pa tako i njihove jedinice SJP Roda čiji su pripadnici bili.

U Domovinskom ratu je poginulo 10 pripadnika Roda, od čega dvojica iz Međimurske županije, dok se jedan Međimurac vodi kao nestala osoba. Izložbu u ime organizatora zajedno su otvorili saborski zastupnici Darko Horvat i Anđelko Stričak.

– Ovom prilikom želimo se zahvaliti II. OŠ Čakovec i njenom ravnatelju Vinku Grgiću i ostalim djelatnicima škole koji su nam omogućili postavljanje ove izložbe u prostorima škole, poručili su organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije