DOSTI obilježio Međunarodni dan volontera

Volonterstvo je jedan od najsnažnijih čimbenika koji doprinose razvoju i oblikuju demokratske promjene u svakoj sredini. Volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije.

Kada govorimo o inkluzivnom volontiranju, tada cijela priča dobiva još veću vrijednost. Vrijedni volonteri, ujedno i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, u utorak, 5.prosinca prigodno su obilježili Međunarodni dan volontera.

Na Gradskoj tržnici Grada Preloga dijelili su promotivne materijale vezane uz djelovanje Volonterskog centra ‘Za zajednicu’, neprofitne organizacije koja je osnovana u rujnu ove godine s ciljem razvijanja i promicanja volonterstva na području donjeg dijela Međimurske županije, a sve u sklopu projekta ‘Mijenjam svijet, volontiram’. jedno su izvršili i prodajnu izložbu božićnih rukotvorina koje izrađuju članovi DOSTI.

– Budi i ti volonter. Uključi se, djeluj, volontiraj. Za dodatne informacije o mogućnostima volontiranja nazovi na broj 040/390-070, pozivaju iz Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije