OTVOREN Centar za kulturu ‘Rudar’: Ovo je dnevni boravak grada

Govoreći na svečanom otvorenju Centra za kulturu ‘Rudar’ govorio je Ivica Poljičak, izaslanik Hrvatske vlade, koji je kazao kako je ovaj Centar za kulturu dnevni boravak grada, koji treba kvalitetne programske sadržaje.

Večeras na blagdan Svete Barbare 4. prosinca u Murskom Središću je otvoren i na korištenje predan Centar za kulturu ‘Rudar’ koji se nalazi u zgradi negdašnjeg Kina ‘Rudar’ uz Šetnicu na Muri.

Nakon Himne ‘Lijepa naša domovino’ i pjesme podarene gradu (autorica teksta Magdica Mikulić) Središće groud u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora i Tamburaškog sastava KUD-a Mura pod ravnanjem Marije Trstenjak, sve nazočne je pozdravio gradonačelnik Dražen Srpak, koji je podsjetio na povijest građevine u kojoj se sada nalazi Centar za kulturu, rekavši kako je u adaptaciju zgrade bivšeg Kina ‘Rudar’ te na uređenje i opremanje uloženo 8.684.350 kuna, od čega je najviše dao Grad Mursko Središće (5.5000.000 kuna) zatim Ministarstvo kulture (3.000.000 kuna) i Međimurska županija (200.000 kuna).

‘U uređenje ostalih prostorija u zgradi uloženo je dodatnih 1,5 milijuna kuna. Zadovoljan sam i sretan što su izvođači radova bili pretežito s područja grada, zahvaljujem svima koji su nam pomogli, poglavito Ministarstvu kulture, koje je 2012. u vrijeme ministra Bože Biškupića dalo prvih 200 tisuća kuna. Centar za kulturu ‘Rudar’ poklon je žiteljima našeg grada na početku Došašća’, između ostalog je rekao gradonačelnik Srpak.

Vidno raspoložen i radostan (kako to i priliči u ovo vrijeme godine, ali i što je njegova vrlina) župan Matija Posavec, uz sve čestitke i pohvale Gradu i načelniku Srpaku, naglasio je kako kada je u pitanju zavičaj i Grad Mursko Središće nema politikanstva.

‘Ovo je dnevni boravak grada, a on treba imati kvalitetan kulturni program. Vjerujem kako to neće biti problem. Sretan sam i ugodno se osjećam večeras u Murskom Središću, te čestitam na učinjenom’, naglasio je u svom obraćanju Ivica Kraljičak, izaslanik Hrvatske vlade.

Ovom lijepom i povijesnom događaju nazočili su i aktualni i bivši članovi Gradskog vijeća, Darko Horvat, izaslanik Hrvatskog sabora, dožupan Josip Grivec, načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, Vjeran Vrbanec, prvi čovjek u HAMAG BICRO-u, školski ravnatelj Elvis Šarić, preločki gradonačelnik Ljubomir Kolarek, negdašnji gradonačelnici, Dražen Breglec i Milena Petković, načelnici susjednih, te slovenskih i mađarskih općina, predstavnici Javnih poduzeća, društava, udruga, poduzetnici i mnogi drugi.

U sklopu program prikazan je video zapis o gradu i izgradnji centra za kulturu, koji je pripremio Studio za desing Reci Da u suradnji s Gradskom upravom.

Blagoslov na centar, djelatnike i sve nazočne zazvao je i obavio velečasni Tomislav Antekolović, domaći župnik.

Kroz program je kvalitetno, lijepo i ugodno vodila Aleksandra Ličanin, a za sve uzvanike i sudionike pripremljen je prigodni domjenak uz zvučnu kulisu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije