FOTO I VIDEO Advent u gradu Zrinskih: Subota započela u najljepšem sjaju

Sudeći prema današnjem sunčanom prijepodnevu ugođajem i ambijentom možemo reći da će čakovečki Advent poprimiti čarolije nalik na veće urbane sredine.

Mnoštvo na glavnim trgovima, glazbena rapsodija, ispunjeno klizalište, Djed Mraz među prolaznicima dijeleći slatkiše i brojni kolažni štadnovi jamstvo su kako ćemo tijekom prosinca u Gradu Zrinskih svatko od nas pronaći nešto za sebe.

Sve je započelo promenadom Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja od Franjevačkog trga prema Trgu Republike gdje su mažoretkinje pokazale raskoš svojih pokreta.

Nedaleko mjesta njihova nastupa u Ulici Kralja Tomislava rezervirana je za kućicu Djeda Mraza (preko puta Turističkog ureda).

Tijekom prijepodneva održane su kreativne radionice za djecu u organizaciji Udruge Kreativci, a ETŠ Čakovec pripremila je slatke božićne darove.

Toga prijepodneva mogli smo u glazbenom nastupu čakovečkog pijaniste Nikole Grabara čuti ‘Glazbeno svijetlo Adventa’.

Centar za kulturu bio je posebna bajka. Tamo smo nazočili velebnom kolažnom programu polaznika čakovečkih dječjih vrtića čiji su gosti bili mladi glazbenici i plesačke skupine grada u scensko-glazbenom prikazu ‘Bijela čarolija’.

U tu bijelu čaroliju ušetao je i Djed Mraz kojem su mališani priredili srdačan doček obećavši kako će dogodine biti još bolji nego do sada. Riječ, dvije o izlagačima.

Ovogodišnji Advent ne bi bio potpun bez vrijednih ruku izlagača koje ćete moći posjetiti ih na njihovim štandovima postavljenima u Ulici Kralja Tomislava i Matice Hrvatske te iskoristite prigodu da u vrijeme darivanja poklonite svojim najbližima poklone domaće radinosti.

U program Adventa u gradu Zrinskih uključili su se i ugostitelji u centru grada Čakovca koji su za Vas pripremili brojna događanja, stoga, Turistička zajednica grada Čakovca Vas poziva da im se pridružite u blagdanskoj čaroliji Adventa u gradu Zrinskih!

O svemu tome Boška Ban Vlahek bacc.oec., voditeljica Turističkog ureda TZ Grada Čakovca, kaže: – Mi se kao TZ Grada Čakovca trudimo kako bi najviše ugodili građanima koji su i zaslužni za ovaj doprinos posjetima manifestacijama i što uživaju s nama u Adventu.

Ono što ovaj mjesec nudi bit će najviše zabave za djecu i sve ono što sam Advent čini za dobro grada Čakovca – kaže Ban Vlahek. Na upit što Čakovec može istaknuti u odnosu na veće adventske metropole Beč, Graz, Samobor….?

‘Mi smo jedna mala sredina koja je još daleko od spomenutih, međutim idemo u smjeru da se za grad Čakovec čuje i da Čakovec i po Adventu postane poželjna turistička destinacija’, kaže i dodaje kako namjernike Adventa u Čakovcu najviše privlače dekoracije koje TZ radi i kojoj pridodaje punu pažnju i stoga najviše slika iz grada Čakovca odlazi u svijet zbog dekoracija.

‘Drago mi je i veselim se svemu onome što nas očekuje u prosincu’, završila je s puno optimizma naša sugovornica.

Što nas još danas očekuje?

17.00 – 19.00 Božićna čarolija u kućici Djeda Mraza

18.30 ‘Glazbeno svijetlo Adventa
Nastup čakovečkog pijanista Nikole Grabara

18.45 Nova turistička ponuda u gradu – otvorenje turističke agencije uz prigodni adventski
program (Kralja Tomislava 13)

Atrij Starog grada
17.00 Ana Labazan – violina
18.00 – 19.00 Radionice za djecu u organizaciji Udruge Kreativci Međimurja

Franjevački trg
18.00 Paljenje prve svijeće na adventskom vijencu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije