HUMANOST POLITIČARA MDS organizira turnir u beli

Turnir u beli za Sigurnu kuću organizirat će Međimurski demokratski savez čime nastavlja organizacijom humanitarnih akcija. Bit će to ove subote, 2. prosinca 2017. godine u Gostionici Kiš u Čakovcu, s početkom u 17:30 sati.

Kotizacija je 100 kuna po paru.

Sredstva od kotizacija i donacija uplatit će se na račun Sigurne kuće u želji da se olakša njezino djelovanje u cilju zaštite žrtava nasilja u obitelji.

Nažalost, u Hrvatskoj smo svjedoci brojnih žrtava nasilja u obitelji. Prema službenim podacima policije, od 2003. godine kada je donesen Zakon o zaštiti nasilja u obitelji, svake godine prijavljeno je između 11 500 i 17 500 počinitelja, a broj žrtava takvih djela kreće se između 14 500 i 22 200, od čega su žene žrtve u skoro 70% slučajeva.

Po broju žena koje su ubijene svake godine po podacima policije, taj broj se kreće od 22 do 45 žena godišnje.

Ovi zastrašujući podaci govore nam o tome da se država mora prevenirati takve događaje i snažnije za štititi potencijalne žrtve nasilja.

‘Žrtava nasilja u obitelji ima i u Međimurskoj županiji, a Sigurna kuća trudi se pružiti im, barem privremenu, zaštitu. Nadamo se da će i naša pomoć tome pridonijeti pa pozivam i sve koji su u mogućnosti da tome pridonesu’, kaže Željko Pavlic, predsjednik MDS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije