UPIŠITE SE na besplatnu radionicu Poi plesa u Čakovcu

Poi je forma plesa i vrsta žonglerske tehnike porijeklom iz Novog Zelanda. Danas je ova tehnika široko rasprostranjena diljem svijeta. Izvorno su ga koristili narod Maori iz Novog Zelanda, za svoje ritualne plesove.

Neke legende indiciraju da je prvotno bio korišten od strane muškaraca, kako bi se poboljšala fleksibilnost zglobova prije upotrebe ručnog oružja. Poi kao sam objekt, je težina na kraju užeta/vezice koja se vrti stvarajući niz geometrijskih i ritmičkih uzoraka.

Poi koji su koristili Maori dolazi u dvije forme: kratak – vezice su jednake duljini od prstiju do zglobova; i dugi – duljina vezice jednaka je duljini od prstiju do ramena. Danas popularna verzija koja se koristi je ova druga – dulja. Može biti napravljen od različitih materijala s različitom težinom i efektima (kao što je vatra ).

Pogodan je za sve uzraste; i djecu i odrasle. Osim što je zabavan, poi poboljšava motoriku i koordinaciju, poboljšava koncentraciju, rehabilitira, izoštrava um, te ono najvažnije: nosi sreću te smanjuje napetost i stres.

Većina ljudi najčešće prepoznaje vatreni poi kao njegovo najpoznatije obličje, no postoji mnogo varijanti – sock poi, contact poi, led poi, visual poi, veil,flag poi, fire poi.

Na radionici ćete naučiti kako napraviti svoj poi za vježbanje, trikove za početnike/ce i napredne. Također, upoznat ćete različite stilove plesa s vatrom kroz prikazivanje videa o izvođačima i firedance grupama iz svijeta i regije.

Radionica je besplatna i namijenjena je svim uzrastima. Predznanje nije potrebno i svi su dobrodošli!

Radionice tijekom 11. i 12 mjeseca će voditi Ela Horvat u Klubu Prostor – ‘CeZam’ Čakovec. Prijave možete obaviti putem e-maila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije