UČENICI I CARITAS Svetog Martina na Muri i Selnice za siromašne

Osnovna škola i Župa Sveti Martin na Muri, odnosno njezin Caritas u petak, 1. prosinca organiziraju skupljanje osnovnih namirnica za potrebite na području Općine Sveti Martin na Muri.

Namirnice i druge stvari potrebne u svakodnevnom životu primat će se u predvorju Osnovne škole Sveti Martin na Muri prije početka nastave. Mogu se donijeti prehrambeni artikli, sol, šećer, jestivo ulje, brašno, kava, dječja hrana, tjestenina, konzervirana hrana, te za higijenske potrebe, sapun, šamponi, toaletni papir, ulošci, paste za zube, dezodoransi i druge stvari.

Nakon što se prikupi i posloži, hrana i potrepštine bit će otpremljeni u Župni Caritas, gdje će se napraviti paketi i podijeliti najpotrebnijima. Organizaciju preuzimaju učenici 6. razreda skupa sa svojim učiteljima i mentorima.

A u susjednoj Župi Selnica isto tako u petak, 1. prosinca započinje izrada adventskih vijenaca i božićnih ukrasa. Svi koji se žele uključiti u ovu akciju Župnog Caritasa, moraju u 18 sati doći u župnu Vjeronaučnu dvorani gdje će se radionica održati. Prihodi od prodaje namijenjeni su siromašnima selničke župe u prigodi božićnih blagdana.

Župnici prečasni Ivan Herceg i velečasni Tomislav Leskovar kao i školska ravnateljica profesorica Petra Novinščak, pozivaju na Caritasove akcije čime će ljudi pokazati osjetljivost i razumijevanje prema potrebitima, izraziti ljubav, a to upravo i znači Caritas!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije