TJEDNA PROGNOZA Stiže prava zima, ali i prve snježne pahulje

Nakon nedjeljnog pogoršanja i zahlađenja i početak novog tjedna nastavlja s hladnijim vremenom. U ponedjeljak će biti suho sa sunčanim razdobljima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura mogla bi pasti ispod nule, osobito u slučaju vedrije noći. Ni danju baš neće biti osobito toplo, maksimalac se očekuje između 5 i 7 Celzijevih stupnjeva. Barem će biometeorološka situacija biti povoljnija pa će se tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika smanjiti.

Mraza će biti u utorak ujutro s temperaturom ispod nule, a moguća je i magla. Tijekom dana sunčana razdoblja iako se magla i niski oblaci mjestimice mogu i dulje zadržati. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0°C, a najviša dnevna do 6 ili 7 Celzijevih stupnjeva.

Novo pogoršanje moguće je sredinom tjedna, oko srijede, kad će se šansa za pahulje u nizinama malo povećati, ali vrsta oborine će jako ovisiti o temperaturi zraka jer ćemo u nizinama biti baš u nekoj graničnoj temperaturnoj zoni između kiše i snijega. U svakom slučaju ne smije nas iznenaditi ako se pojavi malo susnježice ili mokrog snijega, ali prednost ipak ima kiša jer će temperatura ostati u plusu. Više oborina bliže Sloveniji gdje je i veća šansa za snijeg.

U četvrtak će se nastaviti uglavnom oblačno vrijeme. Povremeno su moguće oborine – kiša, susnježica i snijeg. Temperatura zraka će i dalje biti granična pa zato budite spremni da u nekim mjestima padne snijeg, a drugdje ostane samo na kiši…teško je točno precizirati.

Petak bi trebao biti uglavnom suh. Jutro hladnije uz mraz i mjestimičnu maglu, a tijekom dana će možda biti i malo sunca.

Za subotu se može najaviti novo naoblačenje uz mogućnost oborina. S obzirom da će biti dosta hladno u igri su i kiša i snijeg. Teško je u ovom trenutku kad smo pisali prognozu pogoditi temperaturu točno u stupanj. Naime, bit ćemo na granici kišnih i snježnih oborina, a u tim situacijama jedan stupanj gore ili dolje može odigrati presudnu ulogu hoće li padati kiša ili snijeg. Čini se i da će više oborina biti u južnijim dijelovima središnje Hrvatske nego na krajnjem sjeveru.

U nedjelju pretežno oblačno i hladno. Povremeno se očekuju i oborine, može biti i kiše i snijega pa postoji mogućnost i za nastanak snježnog pokrivača. U gorju sigurno, ali možda i u nizinama. Puhat će sjeverni vjetrovi, a temperatura se očekuje oko nuli ili samo malo u plusu. Prema kraju dana lagano smirivanje vremena pa bi u ponedjeljak moglo biti suho. Jutro hladnije, danju bez veće promjene.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 27.11.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije