TJEDNA PROGNOZA Jutra hladna, evo i sunca, temperature do 16 °C

U ponedjeljak ujutro bi moglo biti magle, niskih oblaka i mraza. Danju dosta sunca, trebalo bi proći bez oborina. Krajem dana porast naoblake. Nakon hladnog jutra uz minimalac između -4 i 0°C, dnevna temperatura će biti stupanj-dva viša, moguće da dođe i do 9 ili 10°C. Sve u svemu dobar početak tjedna, ali ujutro budite spremni na mraz i maglu.

U utorak ujutro mjestimice je moguća magla ili niska naoblaka. Tijekom dana postoji šansa i za malo slabe kišice, ali ako je i bude to će biti količinski jako malo. Moguće je da bude i kraćih sunčanih razdoblja, dakle svega pomalo. Jutro će biti malo toplije pa će temperatura zraka vrlo vjerojatno ostati u plusu, a najviša dnevna bi trebala narasti na otprilike 10 ili 11 Celzijevih stupnjeva. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar.

Srijeda nam donosi osjetno toplije vrijeme. Bit će djelomično sunčano uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Ta južina i sunčana razdoblja imat će za posljedicu i porast temperature pa bi popodnevne brojke na termometru mogle doći čak do 14 ili 15 Celzijevih stupnjeva.

Čini se da će i drugu polovicu tjedna obilježiti južina. U četvrtak relativno toplo i suho sa sunčanim razdobljima. Vjetar slab do umjeren jugozapadni pa će i u četvrtak najviša dnevna temperatura biti između 13 i 16 Celzijevih stupnjeva što je za ovo doba godine iznadprosječno toplo. Neće biti ni jutarnjeg mraza.

Slične vremenske prilike će se nastaviti i u petak. Trebalo bi biti suho i barem djelomično sunčano. Jutarnja temperatura bit će u plusu, a najviša dnevna će ovisiti o količini sunca i jačini vjetra. U slučaju sunčanih razdoblja mogla bi narasti i na 15-ak Celzijevih stupnjeva. Ako se oblaci dulje zadrže bit će malo svježije. U svakom slučaju nema snijega ni zimskih uvjeta.

U subotu je moguć porast naoblake, a možda i kiša, ali to još nije sasvim sigurno. Naime, prognostički izračuni u trenutku izrade ove prognoze još nisu sasvim jasno pokazivali razvoj situacije za vikend. Neki scenariji idu na hladnije uz više oblaka i kišu, dok drugi scenariji još uvijek dio vikenda ostavljaju ugodnim, a promjenu vremena pretskazuju tek za ponedjeljak.

U svakom slučaju najtopliji dio tjedna bi trebao biti od srijede do petka, a nakon toga temperatura će se polako vraćati prema normali.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije