BRANITELJ Goran Zadravec oduševljen učenicima OŠ Mursko Središće

Pred obilježavanje obljetnice stradanja i tragedije Vukovara u Osnovnu školu Mursko Središće pozvani su i došli su hrvatski branitelji i heroji Vukovara Goran Zadravec i Zvonko Horvatić, kako bi učenicima ispričali barem dio onoga što su prošli i doživjeli u Vukovaru.

Zadravec i Horvatić govorili su učenicima o svemu što su znali i mogli, a djeca pak su im postavljala pitanja na koje do sada nisu tražili ili možda dobili odgovore.

– Sve, ali baš sve ih je zanimalo, od kako smo tamo došli, što smo jeli, kako smo spavali, jesmo li se nekoga ili nečega posebno bojali do toga kako je bilo kada je neprijatelj zauzeo grad, gdje smo se tada nalazili, te kako smo uopće izašli živi iz grada, bolje rečeno iz pepela, ognja i krvi.

Pitali smo nas dvojica djecu što znaju o Domovinskom ratu i Vukovaru i mogu kazati kako smo ugodno iznenađeni njihovim znanjima, koja su najviše stekli putem javnih medija i pričanja u obitelji i društvu. Posebno je mene obradovao jedan učenik koji znao točno koliko je bijelih križeva na memorijalnom groblju u Vukovaru.

Kao iz zolje je ispalio, točno, 938 bijelih križeva za nestale hrvatske branitelje Vukovara u Domovinskom ratu, rekao nam je Zadravec, dodavši kako mu je ovaj susret sa središćanskim učenicima najljepši trenutak u danima kada se obilježava tužna obljetnica Vukovara i Domovinskog rata i pred njegov odlazak u hrvatski Grad Heroj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije