STOTINU LICA ZVONKA HABUŠA Transformacije su mu u krvi

Kotoripčanin Marko Habuš, pasionirani zaljubljenik u fotografiju, nedavno je u igri sa svojim ‘fotićem’ snimio različita lica svoga 58-godišnjeg tate Zvonimira koji mu je rado pozirao.

Lica koja vidimo odmah će nam reći da je riječ o čovjeku sklonom glumi koji se u trenutku mijenja grimase i svaki bi ga režiser rado imao u svojem glumačkom timu. Tu pogodnost ima Anica Jauk, voditeljica Dramske sekcije KUD Kotoriba, gdje je Zvonko (svi ga tako zovu) u njezinome timu već preko 30 godina.

Ona će za njega reći kako je u prvom redu komičar pa mu takve uloge posebno leže.

– On proživljava zadani lik i ‘živi’ s njime, a najčešće ga sam osmišljava, nadograđuje i nastoji ga besprijekorno približiti publici – kaže njegova dramska voditeljica i dodaje da mu u izboru ‘komada’ za izvođenje na pozornici uvijek dodjeljuje uloge šaljiva karaktera, koje se odnose na nestabilne osobe pa Zvonimir preko njih ubire salve smijeha na pozornicama gdje Kotoripčani nastupaju.

Ovog vikenda oni su domaćini Županijske smotre međimurskih narodnih običaja na kojoj će se oni predstaviti narodnim običajem ‘Pljes na šlajer’ koji je običaj terenski istražila i za scenu postavila naša sugovornica kazavši kako će glede toga običaja scenom proći i do 40 glumaca i statista.

Zvonimir će u tom običaju glumiti svata koji će uveseljavati ostale. Jedva čekamo…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije