ZA SNIJEG SPREMNI Ove zime o prometnicama će brinuti 28 ekipa s 4.000 tona soli!

Danas je u Županijskoj palači održan sastanak predstavnika institucija koje su uključene u rad zimske službe. Županijska uprava za ceste tako je osigurala 4.000 tona soli za prometnice, a na raspolaganju za čišćenje prometnica će biti 28 raspoloživih ekipa, dok je ukupan predviđen trošak 11 miljuna kuna.

Predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Nenad Koščak napomenuo je kako uskoro počinju vrijediti zimski uvjeti na prometnicama.

– Skoro se bliži 15. studenog, datum od kada počinju vrijediti zimski uvjeti na prometnicama, što podrazumijeva i korištenje zimske opreme, ali i pojačanu opreznost prilikom sudjelovanja u prometu. S gledišta Županijske uprave za ceste sve je spremno za zimske uvjete i rad zimske službe. Osim na sve službe, apeliramo i na građane da poštuju prometne propise, ali i na razumijevanje ukoliko dođe do većih vremenskih neprilika na prometnicama – naglasio je Koščak.

Mario Vdović iz zimske službe varaždinske tvrtke PZC naglasio je kako je sve spremno za sezonu.

– I ove godine smo spremni za zimu pa smo tako za državne ceste organizirali 24 ekipe, za županijske 28, a za sam grad Varaždin 18 ekipa. Hangari soli su puni, tako da neke veće probleme u odvijanju prometa ne očekujemo. Trenutno smo u fazi pripravnih radova što znači postavljanje rubnih štapova na cestama koje označavaju rub kolnika, postavljanje snjegobranske mreže i postavljanje privremene prometne signalizacije koja upozorava na nagle promjene stanja kolnika, stoga sve vozače upozoravamo na poštivanje te prometne signalizacije, kao i opremanje svojih vozila adekavatnom zimskom opremom. – izjavio je Vdović.

Danijel Posavec, voditelj odjela za sigurnost u PU varaždinske opomenuo je ‘cestare’ kako bi ceste trebalo bolje i češće čistiti.

– Na sastanku u Zagrebu bili smo prozivani da se upravo na varaždinskoj dionici autoceste Varaždin – Zagreb u zimi događaju najveći zastoji pa stoga apeliram na Hrvatske autoceste da povećaju mehanizaciju, pravovremeno izlaze na teren i da preventivno posoljavaju cestu. Osim toga, najveće probleme u prometu rade nam teretna vozila i vozači koji nemaju zimsku opremu, zato apeliram ovim putem na vozače da koriste zimsku opremu i da se pridržavaju prometnih pravila za sigurnost svih sudionika u prometu – izjavio je Posavec.

Posavec je na kraju još naglasio kako je Varaždinska županija među najsigurnijim županijama po stanju na prometnicama u Republici Hrvatskoj te da se nada da predstojeći zimski uvjeti na cestama neće promijeniti ovu pozitivnu statistiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije