OREHOVICA Stigla komunalna oprema vrijedna 280 tisuća kuna

Općini Orehovica ovih dana pristigla je komunalna oprema, strojevi za održavanje zelenih površina i groblja kao i strojevi za čišćenje snijega s ceste, poglavito pješačko biciklističkih staza.

Poznato je da općina već duži niz godina zelene površine i groblja održava kroz javne radove gdje kroz Zavod za zapošljavanje koristi osobe romske nacionalne manjine dugotrajno nezaposlene koji se zapošljavaju na rok od 6 mjeseci pa tako kroz godinu njih 10-15 stječe pravo na osobni dohodak u neto iznosu od 2.620,80 kn, a isti se pokriva iz proračuna Republike Hrvatske.

Ukupna investicija nabave svih strojeva iznosi 276.632,26 kn, od toga Ministarstvo graditeljstva osiguralo je 193.642,60 kn, a iz proračuna Općine Orehovica osigurano je 82.989,66 kn.

– Ovim putem želimo istaknuti i zahvaliti Ministarstvu graditeljstva, ministru, a ujedno i potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske Predragu Štromaru što su prepoznali potrebitost zahtjeva Općine Orehovica koji su prethodne vlade rješavale unatrag 3 godine – kaže načelnik Franjo Bukal.

Opremu čine: traktor tuber 50 ks sa ralicom za snijeg i malčarom, rasipač soli, prikolica 3 t kiperica sa povišenim stranicama, moto kultivator 14 ks sa frezom za snijeg i daskom za snijeg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije