PEH NA PRUZI Ivanu Kelemeniću ‘zaštekao brenzug’ pa ga udario vlak

– Sve normalne radnje i ponašanje vozila u takvim situacijma nisu bile opcija, jer vozilo je bilo samo svoje, izvan mojeg nadzora. To nikada prije nisam doživio, a nisam niti zbog neopreza i bahatosti, izazvao prometnu nesreću u Brocu, kaže Kelemenić

Petnaestak je dana prošlo od prometne nesreće u Vratišincu u kojoj su sudjelovali motorni vlak koji je prometovao iz smjera Čakovca prema Murskom Središću i osobni automobil VW Golf vlasnika iz Selnice.

Svima koji su naišli na događaj, pa tako i novinarima nametnuo se zaključak kako je vozilo došlo pod vlak i da se to dogodilo zbog neopreza njegovog vozača. Ivan Kelemenić iz Selnice je osoba koja je upravljala spomenutim vozilom i osjeća potrebu da javnosti, poglavito sudionicima u prometu pojasni, kako je došlo do prometne nesreće u kojoj hvala Bogu nitko nije ozlijeđen, a i materijalna šteta nije velika, kada se ima u vidu sudar vlaka i osobnog automobila.

– To poslijepodne vozio sam se iz smjera Brodeca prema središtu Vratišinca i nailaskom na prometne znakove koji upozoravaju kako nailazim na željezničku prugu i kako sam mnogo puta ovuda prošao, brzinu vožnje prilagodio sam tome.

Došavši do udaljenosti s koje sam vidio kako nailazi vlak (motorka) znao sam kako moram stati te sam započeo radnje kako bi iz više brzine prešao u manju te stao pred nailazak vlaka. U tome trenutku, moj do tada besprijekoran auto počeo se čudno ponašati, odnosno brenzug ili ABS nije reagirao i ja nisam mogao utjecati na brzinu kretanja, te sam reagirao na jednini mi znani i mogući način, naglo okretati upravljač kako bih izbjegao nalet vlaka.

Uspio sam izbjeći izravan sudar te se u određenom trenutku našao u ravnini kretanja vlaka, te me je on stepenicom zakačio i odbacio u stranu. Nije bilo jakog udarca te je na kraju vozilo oštećeno s desne strane kao i staklo. Naglašavam, prometna nesreća nije uzrokovana mojom nepažnjom ili pogreškom, jer ja dobro znam kako je vlak uvijek brži, pak se tako i ponašam u prometu, nego nekakvom, za sada još uvijek neutvrđenom pogreškom na auto za koju nisam znao niti mi se prije ikada dogodila.

Razlog ovog mog istupanja u javnost je upozoriti sudionike u prometu, poglavito vozače kako nikada ne mogu biti previše pouzdani u svoje vozilo, te da uvijek budu spremni na neko iznenađenje, te tako izbjegnu teške posljedice. Petnaest dana nakon ove nesreće, tvrdim kako ničim svjesno ili iz obijesti nisam prouzročio ovu nesreću, te je isto tako nisam mogao izbjeći normalnim reakcijama.

Jesam li trebao povući ručnu kočnicu, ne znam, jer to je bio trenutak kada sam uporabio ili obavio standardne radnje, a sve drugo može biti samo nagađanje. Ja svoju odgovornost ne umanjujem, štetu plaćam, jako mi je žao strojovođu u vlaku, koji apsolutno ništa nije kriv i zahvalan sam Bogu da je sve na kraju ovako završilo, ispričao nam je Kelemenić, osoba iznimne pristojnosti i obazrivosti prema sudionicima u prometu, pa tako i u ovoj nesreći, koju kako naglašava nikako nije mogao spriječiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije