MEĐIMURSKI TAMBURAŠI na 24. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a ‘Preporod’ i HDS ZAMP-a, u Dvorani ‘Preporod’ u Dugom Selu je 4. i 5. studenoga 2017. bio održan 24. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Ove godine za 24. Susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 58 tamburaških orkestara i sastava s oko 850 izvođača koji su bili izabrani na županijskim smotrama od strane selektora!

Selektori Krunoslav Dražić, Mihael Ferić, Matija Fortuna, Robert Homen, Tihomir Ivanetić, Irena Miholić, Ivan Potočnik i Dražen Varga odabrali su sljedeće sudionike 24. Susreta.

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu: Ivan Potočnik, Kruno Gabaj i Igor Kudeljnjak, tamburaškim orkestrima i sastavima u svakoj od četiri kategorije dodijeljene su Prva, Druga i Treća nagrada Hrvatskog sabora kulture.

U kategoriji koncertnih orkestara, Prvu nagradu osvoji su Stariji Tamburaši orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić iz Samobora kojem je Glazbalarski obrt Mario Žmegač dodijelio je tamburu brač.

Drugu nagradu osvojio je Tamburaški orkestar Centar tradicijske kulture Varaždin te Treću nagradu Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan Stipić’ iz Čakovca.

Nagradu za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskog sabora kulture osvojio je Tamburaški orkestar KUU-a ‘Zvon’ iz Male Subotice za izvedbu skladbe ‘Pri Muri’ pod vodstvom Valentina Škvorca.

U kategoriji folklornih orkestara, predstavnik Hrvatskog društva skladatelja Ivan Potočnik dodijelio je Nagradu HDS-a za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja Tamburaškom orkestru Centra tradicijske kulture Varaždin pod umjetničkim ravnanjem Tibora Büna za izvedbu skladbe ‘Capriccio’.

Drugu nagradu Folklorni ansamblu ‘Ivan Goran Kovačić’ iz Sisaka te Treću nagradu Folklorni orkestar KUD ‘Čiče’ iz Novog Čiča.

U kategoriji koncertnih sastava, Prvu Nagradu osvojio je Tamburaški sastav KUD ‘Belica’, a u kategoriji folklornih sastava, Prvu Nagradu osvojio je Tamburaški sastav KUD-a ‘Preporod’ iz Dugog Sela, koji je osvojio tamburu prim sponzora Maria Žmegača.

Dvije druge Nagrade dodijeljene su Tamburaškom sastavu KUD ‘Zasadbreg’ i Tamburaškom orkestru KUD ‘Mak’ iz Trnovca dok je treću Nagradu osvojio Tamburaški sastav KUD ‘Stari graničar’ iz Cirkvena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije