DRAMSKA SEKCIJA KUD ‘MURA’ U nedjelju prvo gostovanje u Kotoribi

‘Na smrtni postelji’ komediju, autora teksta Stjepana Škvorca, izvest će članovi Dramske sekcije KUD ‘Mura’ Mursko Središće u nedjelju 5. studenog u Domu kulture u Kotoribi gdje će ih u 17 sati ugostiti mjesno Društvo žena.

Riječ, dvije o predstavi. To je međimurska komedija. Radnja se odvija u međimurskom selu 60-tih godina prošlog stoljeća. Komične scene proizlaze iz lošeg zdravstvenog stanja glave obitelji (Miška), čija djeca Mara, Kata i Franc se upliću u mrežu podjela grunta tj. bore se za ‘herbiju’, u čemu po zahtjevima prednjači zet Ivek.

Bara, Miškina žena, brine se za njega i nastoji smiriti strasti. Uz suglasnost autora teksta, dodani su likovi cvjećarke, grobara i susjeda, što dodatno naglašava tragikomičnost pojedinih situacija svađa i podjela s imovinom.

Na kraju se ispostavlja da Miška nije niti bio bolestan, već je sve odglumio da vidi reakcije svojih ‘tugujućih rođaka’.

Predstava traje 50 minuta. Scenografi su Mario Nerer i Bojan Bračko. Inspicijent Mirjana Šoštarić. Majstori zvuka su Slavko Bregović i Bojan Bračko. Redatelj predstave je Bojan Bračko.

IGRAJU:
Bojan Bračko – Miška, Barin muž
Marina Rajf – Bara, Miškina žena
Jelena Moharić – Mara, Miškina i Barina kći
Mario Nerer – Ivek, Marin muž
Štefanija Žganec – Franca, Miškina i Barina kći
Melita Nađ – Kata, Miškina i Barina kći
Mirjana Šoštarić – cvjećarka
Denis Halas – susjed
Josip Rob – grobar

O Dramskoj sekciji. KUD ‘ Mura’ Mursko Središće dramsku skupinu nije imalo više od 10 godina od zadnje izvedene predstave, a ponovo je oformljena krajem 2016. godine na inicijativu voditelja Bojana Bračka i predsjednika KUD-a ‘Mura’ Slavka Bregovića.

S probama se počelo početkom 2017. godine, i održavaju se dva puta tjedno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije