OPĆINA SELNICA Malom Merhatovcu čak 150 opomena

Neodržavanje drveća i raslinja na privatnim parcelama uz Županijsku cestu koja prolazi naseljem Merhatovec, bila je jedna od tema Aktualnog sata posljednje sjednice Općinskog vijeća Selica.

Vijećnik Radovan Zadravec kazao je kako se na problem granja koje visi na prometnicu žale osobito vozači autobusa, te je načelika Ervina Vičevića pitao što se u svezi toga poduzima i može učiniti.

Vičević je kazao kako je Županijska uprava za ceste u Merhatovec poslala oko 150 opomena zbog neodržavanja drveća i raslinja uz ovu cestu, ali ljudi se na to ne obaziru. Sudski postupci pak se ne mogu pokrenuti, jer nisu riješeni pravni odnosi.

Predsjednik VMO Merhatovec Dragutin Debelec (od sada na sjednicama Općinskog vijeća mogu nazočiti predsjednici VMO-a i mogu pitati, predlagati i predlagati, ali ne glasuju) pak je Vičevića pitao što se radi na Društvenom domu, autobusnom stajalištu, što je s planiranim Sportskim centrom te propusnim cijevima kod mjesne kapele.

Vičević je kazao kako postoje određeni problemi, ali da se o svemu vodi briga, te da će sve biti riješeno u skorijoj budućnosti.

– Dom će do kraja godine dobiti novi pod, a za sanitarni čvor neka Mjesni odbor ponudi rješenje. Za autobusno stajalište se kupuje parcela, a za odvodnju kod kapelice su nabavljene cijevi, ali postoje zapreke, a kapela nema građevinske dozvole i premda je u vlasništvu župe, treba je legalizirati, što će opet koštati, pojasnio je Vičević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije