VATROGASNA ZAJEDNICA MEĐIMURJA Kandidat za novog tajnika Nikola Besedić

U četvrtak, 26. listopada je održana 2. skupna sjednica Predsjedništva i NO Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Dominantna točka dnevnog reda odnosila se je na izbor novog tajnika Vatrogasne zajednice s obzirom da dosadašnji Dragutin Trupković odlazi u mirovinu.

Na upražnjeno radno mjesto stiglo je 17 ponuda, od kojeg broja je 9 bilo pravovaljanih. Kako je rečeno, sa svakim od tih kandidata obavljeni su dodatni razgovori te obavljeno testiranje kako bi tročlanom povjerenstvu (Medved, Kanižaj, Trupković) imenovano od strane Predsjedništva, bilo lakše iskristalizirati ime najkvalitetnijeg.

Na površinu je isplivalo ime 38-godišnjeg Nikole Besedića iz Čakovca, profesionalnog vatrogasac, člana DVD Čakovec, ing. je zaštite od požara, po zvanju u vatrogastvu višeg vatrogasnog časnika.

Prije izglasavanja provedena je široka i sveobuhvatna rasprava u kojoj su neki članovi ukazali na popuste, odnosno nedostatku transparentnosti.

Po članici Predsjedništva Jadranki Sermek nedostajala je bodovna lista s koja bi članovima Predsjedništva olakšala lakše donošenje odluke, a bilo je i prijedloga da se im podastru imena bar dva do tri kandidata.

Predlagači su zaboravili kako su sve to morali definirati na prethodnoj sjednici Predsjedništva kada se je imenovalo povjerenstvo pa je Zlatko Marčec dobro naveo, da sada ovo povjerenstvo ispada nepovjerenstvo.

U provedenom glasovanju predloženi kandidat dobio je potporu većine, 3 su člana bila protiv, a 1 suzdržan. Sada slijedi postupak žalbi od 8 dana tako da će Besedić na probni rad od 15. studenog s koeficijentom plaće od 1,4.

Zadovolji li na radnome mjestu postat će novi tajnik Vatrogasne zajednice, jedne od zahtjevnih funkcija za koju je Zlatko Orsag predložio da i ona bude podložna reizboru kao i ostale funkcije u Zajednici kako ne bi tajnici bili doživotno ‘zabetonirani’ na ovom zahtjevnom poslu jer svako vrijeme donosi nove izazove, no o tome se nije glasalo.

Inače, potonji je u Predsjedništvo kooptiran po prijedlogu međimurskog župna Matije Posavca koji u prošlom sazivu nije bio zadovoljan ‘vezom’ Zajednica-Međimurska županija, a od sada će stalni promatrač rada najvišeg vatrogasnog tijela biti i Ivan Novak, predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije