HOLYWIN Molitveno bdijenje uoči Svih svetih, protiv ‘poganske’ Noći vještica

U utorak, 31. listopada, Mladi Varaždinske biskupije organiziraju četvrti ‘Holywin’ pod geslom ‘Tražite najprije Božje Kraljevstvo’, s početkom u 20.30 sati.

Molitveno-slavljeničko bdijenje uoči blagdana Svih svetih počet će u župnoj crkvi sv. Nikole misom koju će predvoditi velečasni Tihomir Kosec, a pjevanje će animirati Ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15-tak župa Varaždinske biskupije pod vodstvom Edija Vugrineca.

Bdijenje će se nastaviti projekcijom kratkog filmića nakon kojeg se u procesiji uz svijeće ide prema katedrali u kojoj će se održati prigodan koncert i bdijenje poklonom Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu.

– Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina, a pritom i kontrirati poganskom običaju koji se sa zapada polako infiltrira i u naše društvo, a to je Halloween ili Noć vještica. Holywinom (‘Svetost pobjeđuje’) želi se mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno-zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani, biti sveti.

Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite… gorljivije no ikad! – stoji u pozivu organizatora, Mladih Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije