BOLNICA ČAKOVEC Bolji uvjeti za one koji dolaze na svijet

Na današnjoj konferenciji za novinare u Županijskoj bolnici Čakovec podastrta je informacija uz početak izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji prostora rađaone i neonatologije Županijske bolnice Čakovec. Radi o još jednom projektu od vitalne važnosti za Županijsku bolnicu Čakovec, a koji omogućuje podizanje kvalitete pružene usluge svim korisnicima bolnice.

Tom događaju su nazočili: Robert Grudić, dr.med., ravnatelj Županijske bolnice Čakovec sa suradnicima, Matija Posavec, mag.ing., župan Međimurske županije sa suradnicima, Mladen Novak, dipl.ing., predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije, Darko Horvat, dipl.ing., saborski zastupnik, Zlatko Đurkin, direktor tvrtke Đurkin d.o.o. i mr.sc. Renato Slaviček, direktor tvrtke Rescon d.o.o..

Tu su još bili voditelj Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju kao i voditeljica Odjela Bernarda Medlobi-Vinković, dr.med, spec.pedijatrije te dr.sc. Sonja Tošić- Grlač, predsjednica UV Županijske bolnice.

U sklopu konferencije upriličeno potpisivanje ugovora s izvođačima radova koji se odnose na početak izvođenja građevinskih radova, odnosno njihovog nadzora – Ugovora o javnoj nabavi rekonstrukcije odjela neonatologije i prostora rađaone s tvrtkom Đurkin d.o.o. te Ugovora o jednostavnoj nabavi stručnog nadzora za rekonstrukciju odjela neonatologije i prostora rađaone s gospodarskim subjektom Rescon d.o.o.

Ravnatelj bolnice je u tom svečarskom trenutku istaknuo zadovoljstvo što se je u realizaciju planiranog projekta krenulo za nešto manje od godinu dana.

– To je željno očekivana rekonstrukcija jer je rađaona napravljena prije 45 godina i na njoj nisu do sada napravljeni neki ozbiljniji zahvati – istaknuo je ravnatelj te dodao kako se ovdje radi o zastarjelim prostorima i opremi. Slikovito je rekao kako rodilje zaslužuju da početak novog života njihove djece bude u suvremenim prostorima za što je izdvojeno 5 milijuna kuna.

Rekonstrukcija ide prema sadašnjim i budućim zahtjevima pravilima struke. Radovi na tome će trajati 120 kalendarskih dana, a započet će 6. studenog. Ravnatelj Grudić je zamolio sve pacijente ovog odjela za razumijevanje.

Župan Matija Posavec je izrazio zadovoljstvo nazočnosti na takvim događajima zato jer su oni jer su oni konkretni u dobivanju reprezentativnog statusa u korist pacijenata, u ovom slučaju mnogih majki i za 1.200 poroda godišnje.

– Nakon 45 godina se konačno pristupa jednom cjelovitijem i modernijem rješenju, a to je upravo ovaj projekt koji će voditi, graditi i lobirati domaće snage, domaća pamet kada govorimo o projektantima i izvođačima radova – podvukao je Posavec. Istaknuo je kako je od nedavno Međimurska županija – Prijatelj djece, a koji status nosi i Županijska bolnica Čakovec i upravo zato toj djeci i majkama treba osigurati bolje uvjete.

– Promišljajući dalje u tom smjeru moramo za Odjel pedijatrije nabaviti uređaj za dječju gastroskopiju koji je neophodan i za koji se krenulo u prikupljanje sredstava – najavio je te dodao kako se na inicijativu Upravnog vijeća bolnice od 1. siječnja iduće godine neće naplaćivati prisustvo očeva pri porodima.

– Laganim, hrabrim, ali vrlo sigurnim koracima ćemo investirati značajna sredstva u rad naše bolnice, a ova sredstva od preko 5 milijuna kuna osigurana su u proračunu Međimurske županije – rekao je na kraju župan.

– Zahvaljujem se što je ovaj projekt sazrio onako kako treba s modernim pristupom prema roditeljima i rodiljama te djeci! – zahvalio se je u ime svoje Službe njen voditelj. Istaknuo je pozitivan priraštaj u rodilištu pa je i ova obnova doprinos prema roditeljima. Za istaknuti je kako se ništa neće promijeniti u vrijeme izvođenja radova jer će neki prostori biti prenamijenjeni za neke postupke.

Valja istaknuti kako će s rekonstruiranim prostorima u njih stići i nova oprema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije