ODRŽANA 18. Župna biciklijada župe Sv. Roka

U nedjelju 15. listopada 2017. godine na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održana je 18. Biciklijada Župe Draškovec.

Ovo je peta i ujedno i završna ovogodišnja biciklijada na kojoj je sudjelovalo preko 90 biciklista.

Sam polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja od Hemuševca do Donjeg Kraljevca.

U Donjem Kraljevcu su se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključili svi preostali biciklisti te se kroz Čehovec, Sveti Juraj u Trnju, Palinovec, Donji Hrašćan i Hodošan vozilo do Zelengaja na imanje Šavora – Mesarić.

U Zelengaju su bicikliste dočekali domaćini obitelj Šavora i obitelj Mesarić koji su sve prisutne počastili osvježavajućim pićem, voćem, domaćim kolačima, sirom i domaćim kukuruznim kruhom te finim gulašom.



Na imanju je održan kraći odmor, napravljena je zajednička milenijska fotografija te održana škola u prirodi – Jesenska sadnja bugenvilija (Bougainvillea sp.) uz predavanje vlč. Vonića poznatog zaljubljenika u cvijeće.

Uz zahvalu domaćinima na gostoprimstvu slijedio je povratak kućama.

Dužina ukupne prijeđene biciklističke rute bila je oko 30 kilometara. Nadaju se da će od idućeg proljeća biti još mnogo bicikliranja župljana ove župe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije