FOTO Jesenska svečanost u Dječjem vrtiću ‘Ribica’ u Žabniku

U četvrtak, 5. listopada u Dječjem vrtiću “Ribica” iz Žabnika, održana je Jesenska svečanost koja je svima uljepšala toplo, jesensko popodne u Žabniku. Ovu manifestaciju vrtić “Ribica” održava svake godine, a njome su ujedno bili obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Župnik župe Sveti Martin na Muri, vlč. Ivan Herceg blagoslovio je dječicu te svečani jesenski stol sa plodovima jeseni, kruhom i ukusnim kolačima. Spletom prigodnih jesenskih pjesmica, recitacija i igrokaza mališani su pozdravili jesen te njihove roditelje, bake, djedove i ostale uzvanike.

Zatim su se svi zajedno prošetali do etno muzeja “Trstenjak” u Marofu gdje su imali priliku vidjeti i upoznati pravu riznicu kulture i prošlosti Međimurja: narodne nošnje, namještaj, stare alate i predmete, koje je predstavio vlasnik muzeja Stanko Trstenjak.

Druženje se nastavilo na vrtićkom dvorištu i igralištu uz čašćenje pečenim kestenima i kolačima koje su ispekle vrijedne mame i bake. Jesenskoj svečanosti prisustvovao je zamjenik načelnika Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša.

Svečanost su pripremile i organizirale odgajateljice Barbara Premuš, Dijana Novak, Sandra Sovič, Blaženka Premuš te asistentica Ana Gojnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije