KNJIŽNICA NIKOLA ZRINSKI Knjiga ‘Istina o Međimurju’ i putopisno predavanje

Predstavljanje reprinta knjige i otvorenje izložbe Dr. Ivan Novak ‘Istina o Međimurju’

Knjižnici ‘Nikola Zrinski’ Čakovec poziva sve zainteresirane na predstavljanje reprinta knjige i otvorenje izložbe Dr. Ivan Novak ‘Istina o Međimurju’ koje će se održati u ponedjeljak 16. listopada 2017. godine u 18 sati u Knjižnici ‘Nikola Zrinski’ Čakovec.

Izložba obuhvaća najintenzivnije razdoblje političkog i društvenog djelovanja dr. Ivana Novaka s naglaskom na knjizi ‘Istina o Medjumurju’ (1907.).

Reprint Knjige ‘Istina o Medjumurju’ objavljuje se povodom 110. obljetnice prvog izdanja knjige dr. Ivana Novaka.

Knjiga je objavljena 1907. godine u vlastitoj nakladi, a tiskana je u biblioteci Poučna knjižnica ‘Pokreta’ u tiskari Dioničke tiskare u Zagrebu.

Osim reprinta knjige ‘Istina o Medjumurju’ ovo izdanje sadrži i originalni rukopis i bilješke dr. Ivana Novaka.

Izložba i reprint knjige ostvareni su uz financijsku potporu Grada Čakovca.

Putopisno predavanje Riane Petanjek, autorice putopisne knjige ‘Slane banane’

U utorak 17. listopada 2017. u 18 sati, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Riana Petanjek autorica knjige ‘Slane banane’ održat će putopisno predavanje u multimedijalnoj dvorani Knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec.

Riana Petanjek dizajnerica, blogerica i novinarka u svom putopisu ‘Slane banane’ objedinjuje najuzbudljivije dogodovštine s dvogodišnjeg putovanja svijetom, saznajemo kako ju je ugrizao majmun na tajlandskom otoku, kako joj je bilo voziti samoj Route 66 na Harley Davidsonu, kako je spavati u pustinji s devama, kakav je život u Indiji, što možete očekivati krenete li na mjesec dana u Kambodžu, što je zajedničko Dubaiju i Vegasu…

Riana Petanjek danas živi na relaciji New York – Hrvatska, ali i dalje putuje i piše.

Ostala događanja u sklopu Mjeseca hrvatske knjige možete potražiti na web stranici http://www.kcc.hr/obavijesti/mjesec-hrvatske-knjige-2017/.

Ulaz slobodan!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije