DOSTI ČAKOVEC Proveli ugodno druženje u smijehu, društvenim igrama i mozgalicama

Svake godine 6. listopada obilježava se Svjetski dan cerebralne paralize. Članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize spojili su s Tjednom cjeloživotnog učenja koji se ove godine održava od 2. do 8. listopada.

Tako su se u srijedu, 4. listopada, odazvali pozivu Doma za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK, gdje su proveli ugodno prijepodne u druženju sa osobama starije životne dobi. Druženje je prošlo u smijehu, društvenim igrama i mozgalicama.

6. listopad, Svjetski dan cerebralne paralize obilježili su u prostorima Udruge, u razgovoru o toj bolesti, načinima prevladavanja prepreka, te druženju.

Cerebralna paraliza je najčešći tjelesni invaliditet u djetinjstvu s kojim živi više od 17 milijuna ljudi diljem svijeta. Osobe s cerebralnom paralizom, kao i ostale osobe s invaliditetom, trebaju biti ravnopravni članovi društva koji imaju pravo ostvariti svoj puni potencijal.

U njihovu udrugu učlanjeno je 79 osoba s cerebralnom paralizom različite životne dobi. U okviru svojih mogućnosti nastoje im osigurati podršku i pomoć u teškoćama s kojima se susreću te isto tako u olakšavanju svakodnevnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije