DJEVOJČICA U PLAVOM Ponos roditelja, seke i učitelja Danijela Ota

Dora Rebernik iz Murskog Središća u žestokoj konkurenciji izborila je nastup u Varaždinskoj katedrali, gdje je kao najmlađa u starosnoj skupini pobrala ovacije publike ali i struke. Nije čudo od djeteta, ali je maestralna klaviristkinja i obično dijete koja voli sve što je lijepo i ljudsko

Najimentnija i vrhunska priredba u ovom dijelu Europe ‘Varaždinske barokne večeri’ i ove godine okupila je ponajbolje glazbenike i vokalne soliste koji izvode skladbe najvećih svjetskih imena ‘ozbiljne’ glazbe. Sudjelovati na Varaždinskim baroknim večerima znači pokazati se probranoj publici, autoritetima i kritici.

A kad tvoj nastup izazove pozornost publike, struke i javnosti, onda su one za svakoga, sportskim riječnikom rečeno ‘Liga prvaka’. Dora Rebernik iz Murskog Središćaovu privilegiju izborila je na audiciji u nadmetanju s 20 mnogo iskusnijih i starijih glazbenica, jer kao osmogodišnjakinja bila je najmlađa natjecateljica i na kraju je nadmašila konkurenciju.

U prepunoj Varaždinskoj katedrali uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra sjajno je izvela Bachov koncert 2. stavak te izazvala oduševljenje nazočne publike i struke. Mnogi su se tijekom koncerta pitali tko je ta djevojčica u plavoj haljini koja doslovne prstima pliva po klavirskim tipkama, a na kraju su se naklonili sjajnoj Dori, polaznici Osnovne glazbene škole Varaždin kojoj je mentor profesor Danijel Oto, koji o Dori ima visoko mišljenje i smatra kako je pred njom lijepa budućnost.

Sve to godi Dorinim roditeljima Aleksandru i Sonji koji sve daju kako bi ona imala sve uvjete za napredovanje u glazbi koja je zapravo obilježje obitelji Rebernik. Sestra Karla ne štedi dlanove kada treba zapljeskati Dori za fantastičnu izvedbu na klaviru kojeg voli najviše i o njemu gotovo sve zna, ali to ne znači, kako je ona čudo od djeteta, nego jednostavno talenat i dijete koje sve zanima i koja voli sve što vole obični ljudi.

Pa tako i njezine kolegice iz 3. razreda Osnovne škole Mursko Središće, škole koja je uvijek puna razumijevanja za Dorine potrebe i obveze kada je riječ o audicijama, vježabama i natjecanjima.

Otac Aleksandar i sam vrsni glazbenik kaže kako je Dora odlična učenica i kako želi biti još bolja i kvalitetnija i kako nakon Varaždinskih baroknih večeri slijedi pohod na Veneciju gdje će biti međunarodno natjecanje na kojem želi ako ništa drugo, onda ponoviti fantastičan nastup i 1. mjesto u Beogradu ili 2. mjesto na natjecanju za nagradu Juricaa Murai održanom u gradu barka, Varaždinu.

Tata Aleksandar je kazao i kako je prekrasna i u naslovu ovog napisa spomenuta plava haljina nabavljena u inozemstvu, jer u Hrvatskoj se u kratkom roku upravo takva nije mogla na vrijeme izraditi. Autoru napisa pak se nameće pitanje ili ideja, kako bi nakon što se dovrši Dom kulture, Mursko Središće dobije barem jedan mali dio programa nadolazeći Varaždinskih baroknih večeri. Dora Rebernik je fantastična preporuka organizatorima i gradskim čelnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije