FOTO Mali ‘mravići’ razveselili djecu na Odjelu pedijatrije ŽB Čakovec

Povodom Međunarodnog tjedna djeteta Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec danas su u posjet hospitaliziranoj djeci došli mališani iz Dječjeg vrtića Bambi, skupina Mravići, zajedno s ‘tetama’ Ivanom Pečarko, Rianom Tkalčec i Katarinom Kluza Radojčić.

Ovdje ih je dočekala glavana sestra Dijana Farkaš bacc.med.techn. zaželjevši im dobrodošlicu. U prisnom razgovoru s mališanima objasnila im je zbog čega su oni došli ovamo, da bi neki od njih rekli kako su bili ovdje kada su bili bolesni.

U bolnici su bili poslušni, slušali su savjete liječnika i medicinskih sestara i danas su zdravi, orni za polazak u vrtić gdje su tek mjesec dana. Mališani su rekli kako je njihova želja da i ta djeca što prije dođu u krilo svojih roditelja. Za ‘ozdravljenje’ su im priredili prigodni program s temom jesni, a koji je bio srdačno prihvaćen.

– Odjel pedijatrije čakovečke bolnice se je pridružio obilježavanju Tjedna djeteta. Obilježavamo ga na način da nas posjete najmlađi, polaznici čakovečkih dječjih vrtića, danas je to Dječji vrtić Bambi. Svrha posjeta je približavanja djeci bolničkog odjela, da vide osoblje, uvjete, što i kako se radi – istaknuo je Dejan Balažin, dr. med. spec. pedijatrije, supspec. pedijatrijska nefrologija, voditelj Odjela za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec.

Rekao je kako su neki od njih vrlo vjerojatno i bili na Odjelu i danas mogu potvrditi da to nije ništa strašno, da bolnica nije bauk. Iskoristio je trenutak da doda kako je za zdravi rast i razvoj djeteta važni dobri uvjeti, dobra stalna edukacija, stalnog unapređenja zdravlja, prevencije, a u to je uključen i taj dio obilježavanja raznih datuma i manifestacija. Poručio je, kako djeca prije svega imaju pravo na zdravlje, u što su uključeni ranije spomenuti faktori.

Ivana Pečarko je rekla kako mališani iz Dječjeg vrtića Bambi povodom Dječjeg tjedana dolaze na Odjel pedijatrije. Dodala je kako sve dogovaraju s glavnom sestrom Dijanom, da su ljubazno primljeni, a oni im za uzvrat donose najljepše programe. – Jako smo sretni što mlade pacijente to posebno veseli – istaknula je.

Sutra ću 15,30 sati u posjetu i druženje ovamo dolaze djeca iz Dječjeg foruma III. OŠ Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije