ZA ŽIVOT Počelo bdijenje u Čakovcu: Molitvom žele zaustaviti pobačaj

Građani okupljeni u incijativi 40 dana za život od danas, 27. rujna, ponovno su započeli s 40-dnevnim bdijenjem ispred ulaza u čakovečku bolnicu, koje će trajati do 5. studenog.

Čakovec se time priključio i ostalim hrvatskim gradovima u kojima djeluje ova incijativa.

– Dragi molitelji, inicijativa počinje u srijedu u 6:00, a svečano otvorenje i blagoslov je isti dan u 17:40 sati – piše u pozivu na Facebook stranici 40 dana za život – Čakovec.

Mole se i i spred varaždinske bolnice.

– Svaki dan ćemo se sastajati u jutarnjim satima od 8 do 10 sati, a cilj je senzibilizirati javnost i upoznati s problemom pobačaja, otvoriti to pitanje. Uvjereni smo da molitvom možemo i želimo zaustaviti pobačaj – započela je Ivančica Milovec, voditeljica inicijative ’40 dana za život’ u Varaždinu, dodavši kako se ne boje eventualne osude javnosti.

– Ne bojimo se loših reakcija jer su nas prolaznici do sad čak i podržali, a ne osuđivali. Ovdje okupljeni teže krajnjem cilju – borbi za život, ostvarenju prava nerođenog djeteta na život.

Ove godine imaju i svoju himnu jesenske kampanje “40 dana za život” 2017. godine. Pjesma nosi naziv Oprostite nam anđeli. Tekst je napisao vlč. Zlatko Sudac, a uglazbio Ivan Borovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije