FOTO Puhački orkestar općine Mala Subotica gostovao u Sloveniji

Već nekoliko godina Puhački orkestar općine Mala Subotica gostuje u općini Starše u Sloveniji. Povod je manifestacija koja se održava svake godine pod pokroviteljstvom općine Starše, Turističke zajednice Starše i mnogih sponzora. U Sloveniju je autobusom putovalo preko tridesetak članova orkestra, roditelja i pratnje. Među putnicima za Sloveniju bio je i zamjenik načelnika općine Mladen Lacković sa suprugom Darinkom.

Svake godine kulturno-umjetnički program je drugačiji i mimohod koji ide ulicama mjesta Starše uz pratnju Puhačkog orkestra s drugog polazišnog mjesta. Ovaj put je mimohod krenuo od zgrade same općine sve do centralne pozornice koja je smještena u samom centru mjesta. Plodove jeseni i proslavu jeseni nazvali su “Pozdrav jeseni”. Bilo je tu različitih kulinarskih delicija od gulaša, raznih juha, kolača, pića, sokova, likera pa do raznih suvenira.

Sve je počelo prikazom “berbe grožđa”, kako se bere, kako se mjeri šećer u grožđu i grožđe se moglo kušati. U pitanju je bilo grožđe – crna sorta “isolabella”. Izabrali su i “vinsku kraljicu” i njezinog pratioca. Za to vrijeme orkestar je odsvirao nekoliko pjesama. Redali su se govornici jedan za drugim s par rečenica objašnjavajući kako se pravi mošt odnosno vino.

Cijelo čelništvo općine Starše, gosti, njihovi mještani i ostali uz pratnju orkestra završili su mimohod do centra mjesta gdje se održavao kulturno-umjetnički program. Članovi orkestra imali su dovoljno vremena da se oslade njihovim proizvodima i raznim kulinarskim delicijama. I ostali članovi orkestra probali su i lovački gulaš, languše, juhu od buče, juhu od gobi i ajdinih žganci, meso z tiblice, domaču slaninu, namaz od buče i skute i raznih drugih jela.

U popodnevnim satima, nakon što su mjestom prodefilirali oldtajmeri, orkestar je ponovno dobio svojih pola sata da zabavi goste i sve prisutne oko glavne pozornice. Od publike su dobili zasluženi veliki aplauz.

Zamjenik načelnika općine Mala Subotica Mladen Lacković izmijenio je poklone sa županom i načelnikom općine i pozvao ih na druženje u Malu Suboticu. Kulturno-umjetnički program bio je napravljen za sve uzraste pa su tako uz pjesmu nastupila i djeca iz dječjih vrtića, ali i umirovljenici i svi ostali.

Nakon službenog dijela programa nastupila je slovenska poznata pop-rock grupa koja je publiku zabavljala živom glazbom. Mnogi su i zaplesali. Slovenci su članovima orkestra posvetili pjesmu “Ostanimo prijatelji” koja je jako odjeknula među publikom.

Nastupom u Sloveniji može biti zadovoljan i voditelj orkestra prof. Davor Požgaj, predsjednik Puhačkog orkestra općine Mala Subotica Filip Horvat, ali i tajnica Iva Držanić koja je brinula o svemu da bude sve u najboljem redu.

U kasnim noćnim satima članovi orkestra s puno lijepih dojmova vratili su se u Malu Suboticu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije