JESTE LI ZNALI? Evo kada je izgrađen SRC Mladost

Znate li kada je izgrađen stadion Sportsko rekreacijski centar Mladost? Bilo je to 1987. godine za potrebe Univerzijade. Naime Čakovec je bio jedan od domaćina najvećeg svjetskog studentskog sportskog natjecanja.

Od tih dana sam stadion se nije puno promijenio, iako je cjelokupni kompleks promijenio izgled. Danas je stadion kapaciteta 8000 mjesta, od kojih je 5000 sjedećih i u potpunosti zadovoljava uvjete igranja kojeg propisuje Hrvatski nogometni savez.

Sam travnjak ima dimenzije 105 puta 68 metara. U sklopu kompleksa Sportsko rekreacijskog centra Mladost ima još 3 pomoćna nogometna igrališta.

Svojim domom stadion nazivaju dva nogometna kluba, NK Međimurje i Nogometna škola Međimurje – Čakovec te Atletski klub Međimurje. U sklopu SRC-a nalazi se i pitch teren s umjetnom travom i rasvjetom, atletska tartan staza i kompletna borilišta za atletiku, teretana, bočalište i tereni za male sportove: rukomet, mali nogomet i odbojku.

U sklopu stadiona uređena je i kuglana koju koriste čakovečki kuglački klubovi i koja je obnovljena prošle godine. Od značajnijih utakmica stadion Mladosti jednom je ugostio reprezentaciju bivše države i nekoliko navrata mladu vrstu Hrvatske nogometne reprezentacije.

2009. godine postavljena je rasvjeta i na glavno nogometno igralište, a ugrađen je i novi digitalni semafor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije