SVETI MARTIN Trideset godina od otvorenja nove školske zgrade

– Školsku zgradu na korištenje je 20. rujna 1987. godine predao Ivan Bratko, ondašnji potpredsjednik Sabora SRH, a u nju je krenulo 330 učenika, na veliko zadovoljstvo svih koji su svečanosti nazočili i predsjednika Mjesne zajednice Mladena Oletića

Točno prije 30 godina na korištenje je predana nova zgrada Osnovne škole Sveti Martin na Muri, te je u nju krenulo 330 učenika, za koje je to bio vrlo svečani i radostan trenutak. Obnašateljica dužnosti ravnateljice svetomartinske škole profesorica Petra Novinščak, kaže kako je škola i dan danas izgledom takva kakva je bila priije 30 godina, ali su u međuvremenu učinjene mnoge stvari na funkcionalnosti, energetici te modernizaciji nastave.

Iz školske Povijesnice vidi se kako je predsjednik ondašnje Mjesne zajednice bio Mladen Oletić, rezanjem vrpce školu je na korištenje predao Ivan Bratko, potpredsjednik Sabora Socijalističke republike Hrvatske, u nazočnosti mnogo uzvaika, gostiju, učenika, učitelja i mještana.

– Danas školu pohađa 209 učenika u 12 razrednih odjeljena koji imaju kvalitetne učitelje i uvjete rada, a škola kao institucija odlično surađuje s lokalnom samoupravom, župom, gospodarskim subjektima, poglavito Termama Sveti Martin i Promingom, udrugama, klubovima, društvima i što je vrlo značajno s roditeljima svih učenika, naglašava v.d. ravnateljica Novinščak.

Od 2006. godine škola ima status EKO škole, ima vlastiti voćnjak, školski vrt, a u narednom razdoblju će skupa s Međimurskom županijom, biti riješeno pitanje dvorane za tjelesni odgoj i kvalitetnijeg jednosmjenskog rada, što će biti ostvarenom građevinskim zahvatima na postojećoj građevini, točnije, izgradnjom jednog kata na postojećim temeljima.

– Na mnogim državnim i županijskim natjecanjima i smotrama učenici postižu impresivne rezultate, a iz ove škole izašli su mnogi poznati ljudi koji diljem svijeta prenose ime svoje škole i zajednice, kao što su nogometaš Nikola Pokrivač, športaš i književnik Kristijan Novak, te glazbenici i pjevači koje su odgojili profesor.

Stjepan Horvat i Mirjana Bregović, aktualni općinski načelnik Dražen Crnčec i mnogi drugi, a i ja osobno kao učenica, učiteljica i danas v.d. ravnateljica, ponosno govori Novinščakova, dodajući kako uvjeti u školi nisu vrhiunski, ali radi se na tome da se oni poprave i usavrše, pak će rezultati biti još bolji od sada odličnih.

Pogledali su u školskoj Povijesnici tko su sve bili ravnatelji škole od te povijesne 1987. godine do danas. Redom, to su: Nikola Jambrović, Ivan Brodar, Marija Horvat, Mirjana Bregović, Tomislav Paljak i Petra Novinščak.

Ravnateljica Novinščak kaže, kako raduje podatak što škola opet ima dva prva razreda što je određena poruka i jamstvo kako škola ima svoju budućnost, a time sami i društvena zajednica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije