NAČELNIK Na čelo međimurske policije vratio se Ivan Sokač

Danas (srijedu) je na izvanrednoj konferenciji za medije zamjenik glavnog ravnatelja policije, Dražen Vitez, predstavio 49-godišnjeg Ivana Sokača iz Oporovca, novoizabranog načelnika Policijske uprave međimurske.

Izrazio je zadovoljstvo što su mediji pokazali veliki interes za predstavljanje novog načelnikameđimurske policije. Kako je reko, postavljen je temeljem natječaja kojeg je raspisao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srpnju, a za imenovanje rukovodećih policijskih službenika i to dva zamjenika i tri pomoćnika ravnatelja policije te načelnike čak 18 policijskih uprava, među kojima je PU međimurska.

– Za to mjesto je interes pokazalo 8 kandidata, a tijekom postupka dvojica su odustala. Nakon provedenog testiranja, glavni ravnatelj policije predložio je ministru unutarnjih poslova gospodina Ivana Sokača za novog načelnika PU međimurske – istaknuo je Vitez. Govoreći o Ivanu Sokaču rekao je kako je on dugogodišnji policajac koji je počeo raditi 1986. godine.

Prošao je niz razina, stepenicu po stepenicu, radio je puno odgovornih i važnih poslova u MUP-a, između kojih i PU međimurskoj gdje je već bio načelnik, a bio je i načelnik PP Prelog. Prošao je Domovinski rat.

– Vjerujem da sa svojim iskustvom i znanjem, što je stekao kroz policijski rad, može kvalitetno i uspješno odgovoriti na sve nove sigurnosne izazove koji će biti ispred nas u novom periodu. Naravno, da ćemo mi zahtijevati da on sa svojim suradnicima kvalitetno i dobro radi, da bude otvoren za građane i suradnju s njima, da bude dostupan medijima kojima treba pružiti pravodobnu informaciju, da poradi na tome da budemo kvalitetni u otkrivanju kaznenih djela kao i u prevenciji – poručio je Vitez.

Ukazao je na dobru suradnju s lokalnom upravom te po pitanju prevencije gdje se mora nastaviti dobrim radom. Rekao je kako se mora poraditi na tome da se stopa smrtnosti smanji na najmanju moguću razinu u upravi i državi. Vitez je izrazio uvjerenje kako će Ivan Sokač sa svojim timom odgovoriti na sve te izazove. Iskoristio je prigodu da se zahvali dosadašnjem načelniku Krunoslavu Gosariću i njegovom timu na svemu što su za upravu učinili te iskazao uvjerenje da će se i dalje uklopiti u rad ove uprave.

U riječima zahvale Ivan Sokač se osvrnuo na prošlu suradnju, a što se tiče policije rekao je kako je prošao sve stepenice, a bilo ih je 13, od 1. srpnja 1986. godine kada se zaposlio kao policajac pripravnik Jedinice za posebne zadatke RSUP.

Istaknuo je kako je stanje sigurnosti u Međimurju dobro, uz velike probleme od kojih ne bježe, no naveo je kako ima prostora za poboljšanje preko preventivnih radnji. Izrazio je nadu za poboljšanje rezultata u suradnji s MUP-om u svim dijelovima Međimurja.

Na upit hoće li u upravi doći do nekih kadrovskih promjena, naveo je kako je PU međimurska dobro ekipirana mladim školovanim ljudima. Dodao je kako su raspisani natječaji za načelnike policijskih postaja te naveo kako će biti nekih rotacija i smjena da bi neki mladi dobili prilike da rukovode pojedinim postajama, no velikih promjena neće biti.

49- godišnji Ivan Sokač dosada je bio načelnik PP Prelog. Sokač je funkciju načelnika PU međimurske već obnašao i to u razdoblju od 2004. do 2012. godine. Nakon njega na čelu policije narednih pet godina bio je Krunoslav Gosarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije