SLOGAŠI IZ NEDELIŠĆA prezentirali međimurski folklor u Crnoj Gori

KUU ‘Seljačka sloga’ iz Nedelišća proteklog je vikenda nastupala na 6. Međunarodnom plesnom i folklornom festivalu ‘Budva festival 2017’ u Budvi – Crna Gora, gdje se predstavila koreografijom međimurskih plesova: “Ja sam tvoja ti si moj” koji je osmislila Ivana Hajdinjak, a u glazbenoj obradi Miroslava Novaka.

Folkloraši i tamburaši predvođeni svojim voditeljima Hrvojem Horvatom i Miroslavom Novakom na najbolji mogući način prezentirali su bogatstvo međimurskog folklora na ovom Festivalu koji je uz njih ugostio još i folkloraše i plesače iz Poljske, Bugarske, Srbije, Češke, Makedonije, Rumunjske, Litve, Grčke, Latvije, Estonije, Rusije, Slovačke, Njemačke, Ukrajine, Turske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Švedske, Moldavije, Armenije i Mađarske.

KUU “Seljačka sloga” iz Nedelišća u godini kada slavi svoj veliki jubilej a to je 80. godina uspješnog rada i djelovanja svojim nastupima dokazuje da je jedna dobro organizirana udruga u kojoj sve generacija od onih najmlađih pa do onih s velikim iskustvom dišu kao jedno.

Treba istaknuti i to da su članovi “Sloge” posjetili i Kotor gdje se nalazi i Konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori, gdje su im domaćini članovi folklornog ansambla “Nikola Đurković” članovi Hrvatskog građanskog društva Crne Gore – Kotor, izveli kratak kulturni program na samom trgu ispred Katedrale Svetog Tripuna.

Predsjednik KUU “Seljačke Sloge” Nedelišće Ivan Trojnar, načelnik općine Nedelišće Darko Dania i predsjednik Zajednice HKUU MŽ i Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture Dejan Buvač bili su na svečanom prijemu kod predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore – Kotor, Tripe Schuberta, gdje su dogovorili buduću suradnju ovog društva sa “slogašima”, ali i suradnju na nacionalnom nivou.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije