FOTO: Jesenska priredba dobravskih slogaša

>> FOTO: Jesenska priredba dobravskih slogaša

Članovi KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava 18. listopada održali su svoju jesensku priredbu. Standardna postava folkloraša i tamburaša Sloge predstavila se izvornim Međimurjem, dok su mali slogaši tj. članovi sekcije dječjeg folklora (Eva Balažinec, Dora Bogomolec, Dora Čmrlec, Lorena Dokleja, Marija Duhović, Lucija Golub, Iva Strbad, Luka Čižmešija, Dominik Haramija i Antonio Miser) uz pomoć “iskusnijih” Viktorije Duhović i Filipa Mirića izveli koreografiju kojom će se u studenom 2014. predstaviti na Županijskoj smotri dječjeg folklora u Maloj Subotici.

Svojim plesom i pjesmom oduševili su publiku te zasluženo dobili gromoglasan pljesak. Njihov nastup je pohvalila i Teta Liza. Priredbu su svojim nastupom uveličale članice Pjevačke skupine Udruge umirovljenika otpjevavši tri međimurske pjesme, članovi Priločke amaterske scene izveli su predstavu “Nagradna igra”, a gosti iz susjedne Slovenije –Beltinaca predstavili su se svojim plesovima uz sviranje.

Malobrojna publika je uživala u raznovrsnom i odličnom programu. Članovi Sloge su na priredbi zahvalili svima koji su se uključili u akciju skupljanja starog željeza te Marku Vučeniku koji je osmislio plakat za prodaju CD-a Teta Liza i Tonček, Miljenku Rusaku i Autobusnom prijevozu Rusak, a posebno Štefici Lisjak i firmi “Muškatljin” na predivnim majicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije