VIDEO I FOTO U Draškovcu proslavljeno ‘Rokovo u Međimurju’

>> U Draškovcu proslavljeno “Rokovo u Međimurju” (Srijeda, 16.8.2017.)

Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodio je u srijedu, 16. kolovoza središnje euharistijsko slavlje u prigodi 257. obljetnice zavjeta sv. Roku u Draškovcu.

Pod nazivom “Rokovo u Međimurju” od 13. do 16. kolovoza u toj se donjomeđimurskoj župi i ove godine proslavio župni zaštitnik sv. Rok, čijoj je zaštiti prije više od 250 godina u doba pošasti kuge povjereno i cijelo Međimurje.

U prigodi Rokova nekada su sve međimurske župe hodočastile u Draškovec, gdje je svetom Roku u čast podignuta zavjetna crkva na posjedu grofa Mihaela Althana, tadašnjeg vlasnika cijelog Međimurja, a posljednjih se godina polako obnovila tradicija hodočašća zaštitniku Međimurja.

Misu je biskup Mrzljak predvodio u perivoju sv. Roka do kojega je pristigla svečana zavjetna procesija vjernika iz cijelog Međimurja koja je s kipom sv. Roka, kojeg su nosili Prijatelji sv. Roka iz Draškovca, prošla središtem mjesta.

Na početku mise sve je pozdravio domaći župnik Matija Vonić, a biskup Mrzljak je u homiliji podsjetio kako je sv. Rok pritjecao u pomoć onima koji su bili u nevolji, u teškoćama, u bolesti te je na taj način došao do svetosti. Pri kraju mise, biskup Mrzljak je s vjernicima izmolio zavjetnu molitvu sv. Roku.

Proslavi sv. Roka u Draškovcu prisustvovali su i zamjenici župana, Sandra Herman te Josip Grivec, Dragutin Glavina, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije, kao i saborski zastupnik Darko Horvat. Kako je bilo u Draškovcu, pogledajte u našoj velikoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije