VIDEO I FOTO Vatrogasci iz Donjeg Kraljevca vratili se na staru slavu

Čak četiri pehara odnijeli su iz Svete Marije pripadnici DVD-a Donji Kraljevec u svoju sredinu. Bilo je to na 22. natjecanju sa zaprežnim špricama koje je u organizaciji i domaćinstvu DVD-a Sveta Marija održano u nedjelju 13. kolovoza u Svetoj Mariji.

Oni su osvojili prvo mjesto i prijelazni pehar u konkurenciji seniora u kojoj se natjecalo 25 ekipa, a osvojili su i prijelazni pehar kojeg su godinu dana čuvali vatrogasci iz DVD-a Draškovec. Osvojili su i pehar i u ženskoj konkurenciji gdje su njihove natjecateljke bile druge, između 11 ekipa, a pehar je osvojio i njihov član Antun Gosarić jer je zbog svojih 84 godine proglašen najstarijim natjecateljem.

Time su seniori vratili primat koji su na ovom natjecanju godinama držali. Drugi su u konkurenciji seniora bili domaćini, a treći natjecatelji Draškovca. I oni su nagrađeni peharima i medaljama srebrnog i brončanog sjaja.

U konkurenciji žena prvo mjesto su osvojile vatrogaskinje iz Gornjeg Vidovca, a treće Nove Vesi iz Varaždinske županije. Proglašene su i najstarije ekipe u obje konkurencije.

Kod muškaraca su to natjecatelji Vatrogasnih veterana VZPO Mala Subotica sa 641 godinom, a kod žena članice DVD-a Totovec koje su imale 452 godine. Između sedam izloženih šprica najljepšom je proglašena šprica DVD Mursko Središće.

Na ovogodišnjem natjecanju su nagrađene i četvrto plasirane ekipe i to drvenim medaljama i drvenim statuama. Kod muškaraca su ih primili vatrogasci Savske Vesi, a kod žena vatrogaskinje Šandorovca. Natjecanje su nadzirali vatrogasni suci Jadranka Sermek, Miroslav Oreški i Branimir Grabar.

Natjecanje je održano pod visokim pokroviteljstvom HVZ koju je u Svetoj Mariji zastupao njen dopredsjednik Nedeljko Vukalović koji je natjecanje otvorio. Natjecatelje je pozdravila i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek jer je i Općina Sveta Marija uzela udio u sponzorstvu.

Osim natjecatelja Međimurske i Varaždinske županije tu su bili natjecatelji iz Koprivničko-križevačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Osječko-baranjske županije, a tu su bili i natjecatelji iz Slovenije i Mađarske.

Na prijateljstvo, zajedništvo i ljudskost je prigodnim riječima pozvao mjesni župnik vlč. Pavao Markač. U ime VZ MŽ-e pozdravne riječi je okupljenima uputio njen tajnik Dragutin Trupković uz kojeg je bio i Zlatko Orsag, počasni predsjednik VZ MŽ-e. Posebno su pozdravljeni i Andreas Lisjak, predsjednik VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija, njen zapovjednik Stanko Vugrinčić i Ivan Novak, predsjednik Kluba vatrogasnih veterana MŽ-e

Obol natjecanju su dale Zagrebačke mažoretkinje i njihovi bubnjari, Puhački orkestar iz Male Subotice te vlasnik konjske zaprege Vlado Kutnjak i Dragutin Kozarić.

Kroz program otvaranja i proglašenja najboljih nas je vodio, kao i godine prije, Alen Šćuric, voditelj Zagrebačkih mažoretkinja. Tijekom popodneva natjecanje je promatralo blizu tisuću ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije