VLASNIK UHIĆEN I PRIVEDEN Vozilo mjesec dana nagrđuje parkiralište

Gotovo mjesec dana na parkiralištu ispred čakovečkog Hotela Park stoji vozilo Peugeot 206 bez registarskih oznaka. Automobil je prekriven prašinom, ispod brisača sa sijaset reklamnih papirića i daje ružnu sliku na parkiralištu renomirane ugostiteljske tvrtke.

Krenuvši tragom informacije koju smo dobili obratili smo se PU međimurskoj.

– Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nedjelja, 6. srpnja u 1 sat i 5 minuta u Čakovcu, Zrinsko Frankopanskoj ulici zaustavili su neregistrirani Peugeot 206 (bez istaknutih registarskih oznaka), pošto je uočeno da je vozač tijekom upravljanja počinio nekoliko prometnih prekršaja.

Nakon zaustavljanja, a potom i provedenog nadzora utvrđeno je kako je 39-godišnji vozač počinio više prometnih prekršaja zbog čega je uhićen i priveden u policijsku postaju. Vozilo je isključeno iz prometa te je parkirano na uređenom parkirnom prostoru u spomenutoj ulici. O događaju obaviješten je Grad Čakovec s obzirom na to da se radi o parkiralištu koje se naplaćuje – kaže Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske.

Njegov odgovor uputii nas je da se onda dalje obratimo Komunalnom redarstvu Grada Čakovca gdje smo od njihovog voditelja Ivice Pongrac, dipl.ing./univ.spec.oec dobili pisani odgovor o kojem stoji:

‘Prije svega moram se osvrnuti na vrlo neodgovorno ponašanje – izjavu policije na koju se pozivate, a isključivo se radi o prebacivanju odgovornosti određenih poslova na gradske službe o čemu sam i izvijestio nadležnog službenika u Policijskoj upravi. Parkiralište o kojem je riječ je privatno i u vlasništvu je hotela Park, podružnice tvrtke Bioinstitut d.o.o., a koji posluje kao samostalna organizacijska jedinica.

Obzirom da se radi o površini koja ima javnu namjenu i dostupna je svima pod odgovarajućim uvjetima, nadležnost u djelu koji se tiče prometovanja ima i policija i prometno redarstvo temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isto tako u jednom djelu i komunalno redarstvo temeljem odredbi Odluke o parkiranju i zaustavljanju vozila na području grada Čakovca’, piše Pongrac i smatra kako nije korektno od strane policije da odgovornost prebacuje samo na Grad.

On dalje navodi: ‘Unatoč svim navedenim činjenicama, komunalni redar Grada Čakovca vlastitom je inicijativom utvrdio vlasnika vozila, sačinio Zapisnik o nadzoru te ostavio obavijest na vozilu s rokom uklanjanja. O svemu narečenom obavijestio je zaposlenika hotela Park, a kontaktiravši vlasnika utvrdio je da je isti odsutan iz područja Međimurja te da dolazi po vozilo u petak, 4. kolovoza 2017..

Parkiralištem trenutno upravlja temeljem Ugovora GKP Čakom d.o.o., a vlasnik vozila obvezan je u tom smislu temeljem Pravilnika o javnim parkiralištima podmiriti troškove parkiranja za navedeno vremensko razdoblje. Prihod od parkiranja Ugovorom utvrđenom razmjeru zajednički utvrđuju hotel Park i GKP Čakom d.o.o.Ukoliko vozilo neće biti uklonjeno od strane vlasnika u roku definiranom Zapisnikom, komunalni redar naložit će premještanje istog.

Naš portal je samo želio skrenuti pozornost na takvu pojavu bez namjere prozivanja bilo koje institucije, a još manje da jedna proziva drugu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije