ŽUPNI PJEVAČKI ZBOR Donje Dubrave pjevao na hodočašću Hrvata u Mađarskoj

U subotu, 15. srpnja u popodnevnim satima ispred marijanskog svetišta u Homokkomaru u Republici Mađarskoj okupilo se nekoliko stotina Hrvata iz raznih krajeva Mađarske te su u procesiji ušli u crkvu pjevajući marijanske pjesme na hrvatskom jeziku.

Bili su to učesnici XI. Državnog hodočašća Hrvata u Mađarskoj. Uslijedilo je misno slavlje na kojem su uz predvoditelja mons. Antuna Perčića, generalnog vikara Varaždinske biskupije, sudjelovali donjodubravski župnik vlč. Mirko Pilaj te dvojica svećenika iz Mađarske.

Misno slavlje su svojim pjevanjem uveličali članovi Mješovitog pjevačkog zbora župe sv. Margarete iz Donje Dubrave koji slove kao izvrsno uvježbani crkveni zbor.

Misa je završena pjevanjem mađarske i hrvatske himne te druženjem hodočasnika. Iz Donje Dubrave su, osim zbora, na hodočašću bili i članovi Pastoralnog i Općinskog vijeća.

Oni su tamo otputovali na poziv Hrvatske državne samouprave u Republici Mađarskoj, a posredstvom Marijana Varge kao predsjednika Mješovitog odbora za suradnju Međimurke županije s pomurskim Hrvatima i općinskog načelnika Donje Dubrave.

Raduje što je nastup donjodubravskog zbora u misnom slavlju dobio je najviše pohvale i to Ivana Gugana, predsjednika Hrvatske državne samouprave Republike Mađarske kao i generalne konzulice RH u Pečuhu Vesne Haluge.

Donjodubravski općinski načelnik Marijan Varga posebno pohvaljuje sve sudionike misnog slavlja, a posebno zahvaljuje voditeljici zbora Mariji Hunjadi i donjodubravskom župniku Mirku Pilaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije