ŽUPAN najavio nabavku uređaja za magnetsku rezonanciju

Međimurska županija u skorom će razdoblju imati jednu od najmodernijih bolnica u regiji. Potvrđeno je to na nedavnom predstavljanju projekta ‘Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije’, o kojem su govorili ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, župan Međimurske županije Matija Posavec i voditeljica projekta Ana Kralj, iz Regionalne razvojne agencije REDEA-e.

Riječ je o jednom u nizu dokaza da u Međimurju možemo s pravom govoriti o dizanju zdravstvene zaštite na jedan viši nivo, ali pritom i kvalitete života svih građana, kako je njima namijenjen.

Projektom vrijednim oko 65 milijuna kuna rekonstruirati će se i opremiti prostor Županijske bolnice Čakovec kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji, a 50 milijuna kuna financirat će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i državnog proračuna, a razliku od oko 15 milijuna pokrit će iz proračuna Međimurske županije.

U naredne 3 godine tako će se rekonstruirati i dograditi objekt Paviljon 3, javnosti poznat kao “stara interna” u koji će se smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica te će rekonstruirati i obnoviti odjel Kirurgije I. Uz građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon 3 te rekonstrukciji odjela Kirurgije I, odjeli Županijske bolnice Čakovec će se opremiti visokokvalitetnom i suvremenom medicinskom opremom.

Tom je prilikom župan Matija Posavec najavio je i projekt nabave prijeko potrebnog uređaja za magnetsku rezonanciju, o čemu će uskoro razgovoriti i s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem.

Poliklinika Medikol u Čakovcu jedina je zdravstvena ustanova na sjeveru Hrvatske koja ima MR uređaj pa pokriva tri županije s oko 600.000 stanovnika, a dnevno zaprimaju tisuće poziva pacijenata. Na upis za pregled, koji Poliklinika vrši preko HZZO-a, čeka se mjesecima, javlja Radio1.

U privatnim klinikama taj se pregled plaća više od tisuću kuna. Župan Posavec je istaknuo kako je nabava uređaja projekt koji će sasvim sigurno ići slijedeće godine, a ako ne iz sredstava Ministarstva zdravlja, Zavoda za zdravstveno osiguranje, onda sasvim sigurno iz proračuna Međimurske županija.

Međimurska županija redovno godišnje ulaže oko 14 milijuna kuna u zdravstveni sustav iz svog proračuna. S obzirom na jedan standard koji je postignut u zdravstvu, župan je rekao da građani Međimurja zaslužuju imati i uređaj za magnetsku rezonanciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije