BOLNICA ČAKOVEC 65 milijuna za uređenje stare interne

U prostorijama Županijske bolnice Čakovec, danas s početkom u 10 sati, predstavljen je najveći projekt u Međimurskoj županiji ‘Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije’.

Konferenciji su prisustvovali ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, župan Međimurske županije Matija Posavec i voditeljica projekta Ana Kralj, iz Regionalne razvojne agencije REDEA-e, uz prisustvo predsjednice Upravnog vijeća ŽB Čakovec Sonje Tošić-Grlač, direktorice REDEA-e Sandre Polanec Marinović, pročelnika UO za društvene djelatnosti Međimurske županije Branka Sušeca i Renate Vlahek, koordinatorice građevinskog dijela projekta.

– Ovo je ujedno najveći projekt koji se u Međimurju provodi iz EU fondova, odmah do revitalizacije Muzeja Međimurja Čakovec. Posao projektnog tima koji ima devet članova unatoč svom dosadašnjem radu, tek započinje, provedba koja je pred nama je najveći izazov, naglasila je voditeljica projekta Ana Kralj.

Cilj projekta je rekonstruirati staru internu i opremiti prostor Županijske bolnice Čakovec kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji, a ciljnu skupinu projekta čine pacijenti DB i DK, ali i svi ostali pacijenti Županijske bolnice Čakovec.

– Ovim projektom dobivamo jednu integralnu bolnicu gdje su svi odjeli spojeni u jedan kompleks. Kada pacijent jedanput uđe na hitnu ili nekakav redovni pregled ni u kom trenutku, zbog bilo kojeg pregleda (CT-a, fizikalne terapije, psihijatrije ili operacije), ne mora izlaziti van što je jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj. Drugo, psihijatrija koja ima neprimjerene uvjete, dobiva svoje nove prostore gdje se može obaviti ono što do sada nismo imali, a to je dnevna psihijatrija, rekao je ravnatelj Županijske bolnice Robert Grudić

Dalje je nadodao – Fizikalna medicina se smješta u primjerenije prostore tako da pacijenti imaju svoju intimu, kvalitetu prostora i samim time i aparate koji će povećati kvalitetu usluga. Sljedeće što smo uspjeli izrealizirati je oprema u vrijednosti od 32 milijuna kuna kojima će se obnoviti aparatura gotovo svih odjela bolnice. Time će se povećati opseg i broj usluga te sama njezina kvaliteta.

Arhitektica Renata Vlahek je prezentirala buduću obnovu zgrade – U suterenu će se nalaziti fizijatrija, a u prizemlju prostori za dnevnu kirurgiju. Na prvom katu bit će poliklinike dnevne psihijatrije, a na drugom odjel psihijatrije.

– Želimo imati bolju opremu, suvremenu i modernu bolnicu i zdravstveni sustav zaokružiti na najbolji mogući način. Tek ću tada biti zadovoljan kad ćemo biti jedina županija u Hrvatskoj koja će imati sve zdravstvene usluge u jednom dvorištu, suvremene i prilagođene svakom pacijentu, zaključio je Posavec.

Ukupna vrijednost projekta je 64 755 377,70 kn od čega će se 50 milijuna kuna financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj (85%) i Državnog proračuna (15%), a razlika do ukupne vrijednosti projekta će se financirati iz proračuna Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije