NE PONOVILO SE Nevrijeme u Međimurju – oštećeni auti i usjevi

Nakon vrućeg i sparnog dana priroda je u Hrvatskoj pokazala svoje zube. Tako je velik dio države u srijedu pogodilo izrazito snažno nevrijeme, praćeno obilnim pljuskovima i snažnim vjetrom.

>>> VIDEO I FOTO Nevrijeme s tučom pogodilo Središće i gornje Međimurje
>>> NEVRIJEME Bor pao na aute, ‘letjela’ kućica, potopoljen podvožnjak…

Obalu su pogodile pijavice i gotovo biblijske poplave, a u unutrašnjosti je padala tuča veličine oraha, dok je vjetar čupao stabla. Snažno nevrijeme u dva je navrata jučer pogodilo i Međimurje.

Područje grada Mursko Središće zahvatilo je nevrijeme u popodnevnim satima, koje je počinilo određene materijalne štete na povrtlarskim, ratarskim i cvijetnim nasadima, odnosno kulturama, te djelimice i voćnajcima, jer uz kišu i vjetar padala je i tuča.

Poglavito je to izraženo na istočnoj strani grada prema i u naselju Peklenica, te sjeveroistočnom dijelu općine Vratišinec. Nevrijeme s tučom zahvatilo je i gornje Međimurje poglavito jugozapadni dio Općine Sveti Martin na Muri i istočniji dio Općine Štrigova.

Između 17:30 i 17:40 sati ŽC 112 Čakovec zaprimio je brojne dojave o srušenim stablima na cesti pa su vatrogasci imali pune ruka posla.

ŽC 112 Čakovec zaprimio je 8 dojava kao posljedicu olujnog nevremena praćenog jakom kišom u vremenu od 00:28 do 00:45 sati; bor se srušio na automobile u Čakovcu i Ivanovcu, porušena drveća na cestama: Podturen – Sivica, Palovec – D. Pustakovec i Vratišinec – Štrukovec.

Električni kabel je opasno visio iznad ceste u Gornjem Hrašćanu, dok je vjetar bacio na cestu autobusnu drvenu kućicu u Celinama. Potopljen je i podvožnjak u Sajmišnoj ulici u Čakovcu, koji je bio i zatvoren za promet.

U policiji doznajemo da je oštećeno i nekoliko automobila. U čakovečkoj Ulici Matice hrvatske stablo bora palo je na nekoliko parkiranih automobila i oštetilo ih. Čitatelji nam javljaju da je drvo palo i na auto ispred čakovečke bolnice.

U Buzovečkoj ulici pak je došlo do prevrtanja stupa KDS-a na kolnik a žice su bile naslonjene na dalekovodnu mrežu. Ne ponovilo se.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije