FOTO Rotaract klub Međimurje organizirao humanitarnu predstavu za MURID

>> “Ufuraj se i pukni”, Kerekesh Teatar & Rotaract klub Međimurje (Utorak, 13.6.2017.)

Rotaract klub Međimurje, u utorak 13. lipnja u čakovečkom Metalcu, organizirao je humanitarnu predstavu ‘Ufuraj se i pukni!’ u izvedbi Kerekesh Teatra.

Glavni akteri predstave bili su Ljubomir i Jan Kerekeš te Zoran Pribičević. Međimurke i Međimurci su ponovno dokazali da imaju veliko srce kada treba nekome pomoći. Veliki broj građana došlo je toga dana u Metalac znajući da će se uz Kerekesh Teatar dobro nasmijati, a uz to i humanitarno djelovati.

Novčana sredstva od prodaje karata donirat će se Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID. Kako doznajemo prodano je 350 karata po cijeni od 40 kuna te su osigurani novci za kupnju dijagnostičkog seta Bayley Scales od Infant and Toddler Development.

MURID je organizacija koja se bavi ranim probirom, dijagnostikom i terapijskim radom s djecom s određenim razvojnim rizicima i zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji biti prvi u Hrvatskoj koji će upotrebljavati ovakav dijagnostički postupak.

Ovom akcijom završena je prva osnivačka godina djelovanja Rotaract kluba Međimurje u koju je svaki članutkao dio sebe, svojeg vremena, ljubavi, empatije za svaku jedinku koja čini i doprinosi zajednici. – Mala djela pomnožena s mnogo ljudi, mogu obogatiti svakodnevicu – njihov je moto.

Bila je ovo izrazito uspješna godina za Rotaract klub. Tako su, uz spomenutu humanitarnu akciju za MURID, uskrsni praznici obilježeni akcijom ‘Uskrsna košarica’ prilikom koje su se prikupljale prehrambene namirnice, te su u suradnji sa Crvenim križom Čakovec donirane Socijalnom dućanu u Čakovcu. Povodom Dana Međimurske županije, Rotaract klub Međimurje pokazao se još jednom u pozitivnome svijetu te da kroz svoje djelovanje posvećuje pažnju ljudima svih dobi i društvenih pozadina.

U prostorijama Knjižnice “Nikola Zrinski” u Čakovcu organizirana je manifestacija “Pričam ti priču” na kojoj su prisustvovali učenici nižih razreda osnovnih škola, te zajedno uživali u ljepotama književnih djela.

– Zahvaljujem svima koji su došli sinoć i svima onima koji su prepoznali naš rad i djelovanje. Sretni smo radi suradnje sa Županijskom bolnicom Čakovec, knjižnicom Nikola Zrinski -Čk, Humanom Nova i sa svim ostalim dionicima s kojima smo surađivali u prvoj godini mandata, a posebno hvala našim mentorima Rotary klubu Čakovec i Rotary klubu Prelog – poručuje predsjednica Kluba Morana Kiš.

Dodajmo da će članovi Rotaract kluba Međimurje 24. i 25. lipnja posjetiti srodni klub u Ljubljani kako bi dogovorili suradnju na nekim budućim projektima. Više radu i projektima saznajte na njihovoj Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije