ZA ŽIVOT BEZ NASILJA Ludbrežanin Dražen Oršuš primio nagradu ‘Luka Ritz’

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Godišnje nagrade ‘Luka Ritz’ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Ovogodišnji dobitnik nagrade je Dražen Oršuš, učenik Osnovne škole Ludbreg, u kategoriji osnovnih škola.

Dražen je predložen za nagradu jer unatoč teškoćama svojoj obitelji nesebično pomaže u svakodnevnim poslovima i brine se za ostalu djecu te sudjeluje u mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

Fran Markulin dobitnik je posebnog priznanja za školsku godinu 2016./2017, dok je Karlo Korona dobitnik nagrade u kategoriji srednjih škola.

Nagradu učenicima dodijelila je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

– Svrha dodjeljivanja ove nagrade je poticati mlade u aktivno uključivanje u borbu protiv nasilja, senzibilizirati javnost, posebno mlađu populaciju, i njihove roditelje i nastavnike za prevenciju nasilja te promicati pozitivne uzore i modele ponašanja – kazala je Divjak.

Nagrada ‘Luka Ritz’ dodjeljuje se od 2008. godine kada je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uputilo prvi javni poziv svim školama u Republici Hrvatskoj za podnošenje prijedloga za dodjelu Godišnje nagrade ‘Luka Ritz’ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije