FOTO Zajedno protiv raka – i deveti puta pobijedilo veliko srce Međimuraca

>> Humanitarna akcija – Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom (Petak, 9.6.2017.)

Kao i svih ranijih godina, tako je dvorana čakovečkog Centra za kulturu i jučer bila krcata ljudima velika srca koji su i ovoga puta došli pružiti pomoć onim najteže oboljelima i onima koji se liječe pod nadzorom Županijske lige protiv raka Čakovec, organizatora humanitarne akcije ‘Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom’. Akcija koja ponovno uživa podršku brojnih sponzora, donatora, volontera i suradnika koji su se u petak navečer predstavili na svoj način.

>>> FOTOGALERIJA: Humanitarna akcija – Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom

– Nesebičnost i razumijevanje s kojim su nas mnogi podržali jednako su vrijedni kao i vaš dolazak večeras. Ovako veliki odaziv laska. Podsjeća da međusobno, jedni u drugima, još uvijek možemo tražiti oslonac, rekli su uvodno vrsni i uhodani voditelji priredbe Aleksandra Ličanin i Tomica Jakopec.

Podršku akciji došao je pružiti prvi čovjek naše Županije Matija Posavec, program se održavao pod pokroviteljstvom ZAMP-a i HDM-a, a uvodno smo vidjeli video snimljen na našim Gradskim bazenima ‘Marija Ružić’. Naime, oboljeli od zloćudnih bolesti se, svakog utorka, pod stručnim vodstvom trenera sastaju na bazenima. – Hvala čakovečkoj Srce TV što su nam pružili tu mogućnost, rekli su u Ligi. Prije nego je pozornica prepuštena izvođačima, predsjednik Županijske lige dr. Hussein Saghir obratio se nazočnima.

– Hvala što se ponovno došli među nas velika i otvorena srca kako bi svojim prilozima poručili kako je život lijep, da se za njega valja boriti i bitka protiv raka može postati pobjediva, naglasio je i najavio iduće godine njen 20. rođendan.

– Hvala svima koji ste došli. Svojim dolaskom ste učinili veliko i humano djelo čime ste potvrdili da Međimurje u senzibilizaciji s teško bolesnima spada na vrh ljestvice u Hrvatskoj. Ova je samo jedna naša zajednička gesta koji oboljelima znači sve, poručio je s pozornice župan Posavec.

Pozornica cvijećem urešena od strane Vrtlarija Vijenac iz Strahoninca pozvala je prve izvođače. Bili su to tamburaši KUD-a Belica koji su nam odsvirali narodnu ‘Snočkaj sam se šetal’. Dašak suvremenosti su nam pokazale članice Studija suvremenog plesa ‘Teuta’ iz Čakovca s koreografijom ‘Vene od žica’iSong and poems for solo cello’.

Izgleda da su modne revije rado viđene pa je pljeskom dočekana prva u nizu. Reviju ‘Srnec style’ nosile su članice Kluba ‘Nova Nada Čakovec Jasenka Štefić, Vera Prepelić, Dubravka Slaviček, Ivanka Novak, Biserka Sermek, Vesna Kos, Vera Horvat, Milica Vugrinec, Ružica Kolar i Paulina Janković. Njihov korak na modnoj pisti bio je lagan. Konačno, ove dame u tome već imaju iskustva.

Posebno nas je dojmio nastup članova Kluba laringektomiranih uz pratnju tamburaša KUD Belica. Ljudi koji imaju problema s normalnim govorom svojski su se trudili izvesti skladbu ‘Ne diraj moju ljubav’ u čemu su u cijelosti uspjeli, a dokaz je dug i srdačan pljesak kojeg su dobili.

Pozornicom su prošli simpatični klinci iz Dječjeg vrtića ‘Cipelica’, posebno mala Hana, otpjevavši nam pjesme ‘Dobro jutro’ iz filma Vlak u snijegu, autora Arsena Dedića i ‘Razboli se lisica’ uz klavirsku pratnju Stelle Cimerman.

U drugoj modnoj reviji vidjeli smo kolekciju iz Krojačkog obrta Anna iz Preloga. Njihove modele su nosile članice kluba ‘Nova Nada’ Terezija Tarandek, Darinka Vrzan, Marija Belalov, Mirjana Lesjak, Nataša Krištofić, Slavica Šarić, Ljubica Jurak, Biserka Tompoš, Ljiljana Bujan i Biserka Perša.

Treba dodati kako su sve dame nosile nakit Marije Marciuš koja ga izrađuje od srebra, bakra, aluminija i kaučuka. Nakit za žene koje ne strepe od toga da će biti primijećene, nastaje u Marijinoj radionici u Dragoslavcu i koji će zadovoljiti mnoge ukuse i stilove.

Etno duo Goga&Željko, ustvari Gordan Lahi i Željko Grahovec izeli su u svom stilu dvije skladbe ‘Zorja’ i ‘Snočka sam senjala’. Na red dolazi revija Studio mode koju su nosile mlade magistrice farmacije Ivana Bogdan, Ines Kanski, Suzana Milardović i Kristina Novak, a pridružila im se i Božena Kapitarić.

Da je priredba doista odisala kolažom uvjerili smo se kada su na scenu došli glumci KUD Žiškovec predstavivši se ulomkom iz predstave ‘Rodbinska stvor’, autorice Jagode Srša. Potom su nam se predstavile članice Vokalne skupine Udruge za promicanje kulture ‘Turen’ sa skladbom ‘Lepo naše Međimurje’, međimurskom narodnom pjesmom u obradi Florijana Andrašeca.

Niz revija okončan je poznati hrvatskim brandom Xenia design. Reviju su nosile farmaceutske tehničarke iz Županijske bolnice Čakovec Jennifer Belić-Juras i Karolina Bogdan. Bio je to trenutak kada je na modnu bistu Tomislav uspio izmamiti Aleksandru kako bi se uvjerili da Međimurje ima još vrsnih dama za modnu pistu, a što Aleksandra svakako i je.

Na pozornicu je došao i sport, odnosno članice Udruge ‘Škole zdravog života Pribislavec’ koje su nam pokazale kako se vježbama i kretanjem čuva zdravlje i to putem različitih rekreativnih aktivnosti. Uz članice Udruge, u koreografiji koja ima elemente aerobika i prigodan naslov ‘Život nije siv – predstavile su se i članice udruge ‘Nova nada’ Ružica Kolar, Vera Prepelić, Biserka Sermek i Jasenka Štefić te članica udruge ‘Vita’ Vesna Kos.

Kraj programa bio je rezerviran za glazbu kojoj su obol dale članice Ženske vokalne skupine ‘Stridonne’ iz Štrigove skladbom ‘Kolo igra svetog Roka’. Dašak Južne Amerike na pozornicu je donio Stipetich-Gondezi Alois sa skladbomAmor Eterno’. Aloisa je u Čakovec dovela ljubav i ovdje ga prikovala.

‘Tu je raj autora teksta Stjepana Halića, a autora glazbe Stjepana Novaka, u aranžmanu Vladimira Hranjeca je naziv skladbe koju su izveli najpoznatiji tamburaši, pratitelji ove manifestacije ‘Sinovi Međimurja’. Za kraj smo vidjeli još nastup Mješovite vokalne skupine KUD ‘Žiškovec’ kao goste iznenađenja.

Posebno ćemo pamtiti trenutke završetka priredbe. Kada su voditelji već odjavljivali program, sa zahvalom svima velikima, na pozornicu je došao vječiti šarmer dr. Saghir, uspjevši nagovoriti voditeljicu priredbe da se još jednom iskaže na modnoj pisti gdje joj se i on pridružio.

Uskoro su se na bini našli i župan Posavec i dr. Miroslav Horvat za čiji su se dolazak pobrinule vrijedne aktivistice Lige predvođene rizničarkom Boženom Kapitarić koja je u silnom mnoštvom obveza ipak bila ‘Katica za sve’. A tada pljesak, spontan i iskren upućen na adresu humanosti i plemenitosti.

Kroz sve vrijeme priredbe na slajdovima smo imali prigode pročitati imena tvrtki i pojedinaca koji su utkali u rijeku humanosti. Nećemo ih spominjati iz razumljivih razloga, da nam netko ne promakne, a to ne bi bilo zgodno, no ipak ćemo dodati kako se u toj rijeci kao kap sponzora našao i naš portal s neumornom fotografkinjom Leom Perhoč, koja je kao i svi ostali nagrađena prigodnom zahvalnicom.

>>> FOTOGALERIJA: Humanitarna akcija – Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije