ŽUPANIJSKA LIGA protiv raka Čakovec održala godišnju skupštinu

U četvrtak, 26. siječnja 2017. u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra u Čakovcu održana je redovna godišnja skupština Županijske lige protiv raka Čakovec koju su vodili njezin predsjednik, prim. Saghir Hussein, dr. med. spec. radiologije i tajnica Lige, profesorica psihologije Irena Šestak.

Izvješće o radu predsjedništva Lige i aktivnostima koje provodi Liga podnio je predsjednik lige, dr. Saghir, dok su izvješća klubova koji djeluju unutar Lige podnijeli Jasenka Štefić, predsjednica kluba žena oboljelih od raka dojke Nova Nada, Vesna Kos, predsjednica kluba žena oboljelih od ginekoloških zloćudnih tumora Vita, Božena Dubroja, predsjednica invalidskog društva ILCO, Damir Remar, predsjednik kluba oboljelih od raka prostate te Dragutin Kamenić predsjednik kluba laringektomiranih (supruga Marija je pročitala izvješće).

Također, rizničarka Božena Kapitarić, dipl. med. tech. podnijela je iscrpno financijsko izvješće za 2016. godinu. Prema izvješću, ukupni prihodi Lige za 2016. godinu iznose 143.005,75 kuna, dok su rashodi 119.023,25kn (stanje s 01.01.2016. je bilo 52.392,00 kn). Na podračunu Lige (otvorenom za potrebe humanitarne akcije Pjesmom, plesom i modnom revijom 2016.) ostvarene su uplate u iznosu od 14.680,56 kn i to od ulaznica 14.680,00 kn te kamate banke 0,56 kn.

Račun je nakon završetka akcije te utrošenih sredstava za potrebe rehabilitacije na bazenima i u Crikvenici zatvoren. Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Zdenka Jukić te utvrdila da nije bilo nezakonitih radnji, te je financijsko izvješće realno, dok je ocjenu rada Lige ispred Stegovne komisije iznijela Dragica Kolenić koja je utvrdila da nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu Lige. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena podizanjem ruku prisutnih članova Lige.

Također je prihvaćen plan i program aktivnosti za 2017 godinu, kojim će se i dalje obilježavati postojeće aktivnosti. U 2016. Liga je uspješno provela sljedeće akcije: Dan mimoza, Blaževo, Dan bolesnika, Dan narcisa, Move week (sa ZZJZ), Dan plave vrpce, Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2016., suorganizacija u obilježavanju 30 godina Onkološko hematološkog društva med.sestara i tehničara RH (Baška), Kestenijada, Milenijska fotografija ružičaste vrpce, sudjelovanje na Pub- Quizu i sudjelovanje na Međunarodnom danu volontera.

Uspješno se provodi i rehabilitacija članova Lige kroz slijedeće aktivnosti: rehabilitacija u Crikvenici, Daruvarske toplice, kongres za laringektomirane, izlet u Krapinu kao vid resocijalizacije, rehabilitacije i psihološke pomoći , tjelesno vježbanje pod stručnim vodstvom na gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec, radionice oslikavanja staklenki decoupage tehnikom i predavanja od strane psihologinje prof. Šestak (tajnice Lige) na sastancima Nove Nade i oboljelih od raka prostate.

Naravno, sve aktivnosti koje provodi Županijska liga ne bi bile moguće bez pomoći i suradnje brojnih institucija, udruga i pojedinaca, tvrtki, djelatnika Županijske bolnice Čakovec, predstavnika Županije i Grada, medija, kao i potpore brojnih građana koji su prepoznali važnost rada Lige. Predsjednik Lige svima je uputio zahvalu za podršku i suradnju, te rekao da će Liga i dalje nastaviti s radom te nastojati ispraviti što je bilo pogrešno u protekloj godini te hrabro koračati dalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije